Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича крайният срок за назначаване на общинските избирателни комисии

ЦИК
Снимка: БГНЕС

Днес изтича крайният срок за назначаване на всички 265 общински избирателни комисии от Централната избирателна комисия. Също до днес Сметната палата утвърждава образците на декларациите, подавани при финансиране на предизборната кампания, и ги обявява на интернет страницата си. 

ЦИК публикува номерата и адресите на избирателните секции и броя на избирателите в тях не по-късно от 48 дни от датата на изборите - т.е., 10 септември.

Партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, могат да участват в изборите за кмет на община, общински съветници, районни кметове и кметове на кметства самостоятелно или в местни коалиции за всеки вид избор  след регистрация в съответната ОИК. Срокът за тази регистрация е 18 септември.

Партиите, регистрирани в коалиция в ЦИК, не може да се регистрират самостоятелно в ОИК за изборите на 29 октомври.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Отражения" - изложбата, която задава въпроси

"Отражения" е инсталация върху стената в атриума в Националната галерия Квадрат 500. Тя е дело на художничката Филипина Стаменкова. Подробности разказа авторката й, Филипина Стаменкова. "Инсталацията е дълга 27 метра, висока е един метър, това е най-голямото произведение в Националната галерия", отбеляза тя. И добави: "Огледалата дават..

публикувано на 07.06.24 в 12:27

Стилна и предизвикателна програма на Радиооркестъра

Константин Илиевски гостува в Радио София след дълъг репетиционен ден, започнал в 9.00 и продължил до 16.00 часа. Програмата, която Симфоничният оркестър на БНР ще поднесе на публиката на 7 юни 2024 г., изисква посвещение и вглеждане в детайла. По традиция, концертът започва с българска творба - „това вече се превръща в запазена марка на..

публикувано на 07.06.24 в 12:09

Достъпни ли са подлезите за хората с увреждания?

Липсата на достатъчно съоръжения е един от основните проблеми, с който се сблъскват хората с увреждания, когато се налага да преминат през столичните подлези. Липсата на осветление и достъпност също са част от затрудненията при преминаване през някои от тях. Въпреки това, в район „Триадица“ през последните две години са направени много усилия в..

публикувано на 07.06.24 в 09:41

Затоплянето продължава, в София днес - около 28°

Днес ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°. Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста..

публикувано на 07.06.24 в 07:35
Снимката е илюстративна

Какви са грижите за новороденото?

На 8 юни, от 10:00 часа в Болница "Лозенец", ет. 4 /ул. "Козяк" 1/ ще се проведе безплатна дискусия с адвокат Калина Михайлова, която специализира юридическата си дейност в сферата на търговското, облигационното и медицинското право. Акценти  на събитието ще бъдат: ·   Какви права и задължения имаме при статус бременност? ·..

публикувано на 06.06.24 в 18:08

Подготвен ли е банковият сектор за влизане в Еврозоната?

Каква е готовността на банките за влизане в Еврозоната, какво трябва да знае Бизнесът и населението? Разговор с акценти по тези въпроси доц. д-р Джемс Йоловски – Главен секретар на Асоциацията на банките в България. Еврозоната води ли до повишение на цените и инфлацията и какво показва опитът от другите страни един от въпросите, които вълнуват..

публикувано на 06.06.24 в 16:29