Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в дигиталната ера

Автоматизацията и роботиката – акцент във форума на София Тех Парк днес

Снимка: fb/София Тех Парк

Акцент в сутрешното предаване на Радио София тази седмица е това как да развием нов бизнес в ерата на дигитализацията. Едно от най-подходящите за целта места е София Тех Парк, който отвори врати в началото на 2016 г.

„Вече имаме доста сериозен опит“, каза пред Радио София изпълнителният директор Тодор Младенов. Той добави, че в момента на територията на София Тех Парк има няколко много обещаващи компании.

„Нашата мисия и старание е да направим уникална синергия между физическата среда и средата за развитие на компаниите, които развиват бизнес идеите си. Стараем се да достигаме световни стандарти и самите компании да се докоснат до услуги от най-висока класа“, каза Младенов.

Той допълни, че в момента на територията на София Тех Парк има над 120 работни места в различни компании, предимно технологични.

„Септември месец е продължението на една успешна година за Парка, като локация, в която се случват интересни неща – обменят се много знания и информация“, каза изпълнителният директор.

Днес в София Тех Парк ще се проведе форум на тема „България в дигиталната ера: AI, Автоматизация и роботика“, откъдето предаването „Радиокафе“ ще излъчва на живо от 11.00 до 12.00 часа.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимки: Младен Петков

Седмицата в САЩ: Кои, как и защо провеждат пропалестинските протести

Студентските пропалестински протести продължиха и тази седмица в Съедините щати. На места университетите постигнаха споразумения с протестиращи, но в някои кампуси интензитетът им нарасна и се стигна до полицейски рейдове, информира Младен Петков от Вашингтон. Поне две хиляди души в цялата страна са арестувани по данни на местни медии...

публикувано на 03.05.24 в 15:18

"Game Changers" - саундтрак на София и отношението ни към нея

„Game Changers - ода за един град“ е музикален аудио проект за София на Данислава Делчева. Премиерата му е на 10 май, от 20.00 часа, в „Топлоцентрала“. Вдъхновението за него идва от градската среда и начина, по който се свързваме с нея, каза пред Радио София авторката Данислава Делчева. В основата на албума стоят документални звуци от градския..

публикувано на 03.05.24 в 14:11

"Готови ли сте за Великден?" учи какво се е правело някога във всеки ден от Страстната седмица

Националният етнографски музей представи последното издание „Готови ли сте за Великден?“. От него читателите ще научат какво се е правело някога във всеки ден от Страстната седмица. Пред Радио София гл. асистент д-р Иглика Мишкова – зам.-директор на Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН обясни, че това последно..

публикувано на 03.05.24 в 12:54

"Образ и присъствие" - изложба на Катерина Кацарова

Изложбата продължава до 9 май и може да бъде разгледана всеки работен ден от 14.00 до 17 .00 часа. Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 03.05.24 в 12:46

"Под езика: част втора" - типографските идеограми на Дамян Дамянов

Проектът „Под езика“ стартира първоначално през 2016 г. само за забавление във Фейсбук. По свой начин, художникът Дамян Дамянов решава да отбележи най-българския празник – 24 май. Захваща се с кирилицата и започва да преобразява всяка буква от нея, така че да илюстрира значението на дадена дума. Получава се колекция от 30 идеограми. През 2018 г...

публикувано на 03.05.24 в 11:38

Временна организация на движението на пл. "Св. Александър Невски" за Великден

Въвежда се временна организация на движението във връзка с честване на Възкресение Христово на 05.05.2024 г. на пл. „Св. Александър Невски“, съобщават от Столичната община. От 08.00 часа на 04.05.2024 г. до приключване на мероприятието на 05.05.2024 г. се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на: пл. „Св...

публикувано на 03.05.24 в 11:05
Димитър Главчев

Премиерът ще сигнализира ДАНС и прокуратурата за случая с болница "Мама и Аз"

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз", за да бъде направена пълна проверка как е дадено разрешение за изграждане на лечебното заведение. НЗОК потвърди, че е дала положителни становища за проекта за частна детска болница Решението..

публикувано на 03.05.24 в 10:57