Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жените предприемачи се събират в своя фондация

Поли Дешева
Снимка: Личен архив

Общността на жените предприемачи в България все повече се активизира, сплотява и солидаризира. В края на месеца (30 октомври, от 18:00 ч. в зала 2 на „Топлоцентрала“) те ще обявят официално старта на Фондация “Жените в предприемачеството в България“, като отсега заявяват, че мисията им остава, както е известна досега:

  • Промотиране на женското предприемачество у нас
  • Подпомагане на жените предприемачи
  • Създаване на общност от жени предприемачи

„Когато даваме съвети за стартъпи, препоръчваме да има смесени екипи – мъже и жени, защото всеки има и проявява различни качества и похвати на лидерски позиции. Разнообразието в състава се отразява плодотворно на работата“, отбеляза в разговор пред БНР-Радио София Поли Дешева, съосновател на фондация “Жените в предприемачеството”.

Тя посочи, че у нас все повече дами се впускат в рисковия океан на предприемачеството. А България на фона на другите европейски страни стои на доста добра позиция по отношение на присъствието на жени на високи и ръководни позиции.

"Както се казва за децата, така и за бизнеса човек никога не е напълно готов. Зад успешния предприемач обикновено стои разбиращ и подкрепящ партньор", подчерта Дешева.

Чуйте разговора на Константин Лавсов.


По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба "Из историята на графитите и уличното изкуство в София"

Изложбата "Из историята на графитите и уличното изкуство в София” е продължение на книгата " Sofia Urban Art. История на графитите и уличното изкуство от 90-те до днес" създадена декември 2023, като опит да се проследи развитие­то на тази субкултура в българската столица. Стъпвайки на дългогодишно изследване, събиране на архивни кадри,..

публикувано на 02.05.24 в 16:25

Нагласите на българите към пенсионната система

Всеки десети пълнолетен гражданин на страната посочва, че се е случвало за по-малко от година да работи, без да се осигурява. Това се е случвало при 9,6% от участниците в мащабен анализ за нагласите към пенсионната система у нас, представено от Парламентарния център за проучвания. 53% не са доволни от пенсията си, 35,4% отчасти, а 11% са напълно..

публикувано на 02.05.24 в 15:15

ВАС отмени решението по ОВОС за инсталацията за горене на RDF отпадъци от "Топлофикация" - София

Върховният административен съд (ВАС) окончателно отмени решението по оценка на въздействието на околната среда (ОВОС) за инсталацията за горене на RDF отпадъци от "Топлофикация" - София. По този начин върховните магистрати оставят в сила решението на Административен съд София, образувано по жалба на екологични сдружения. Според съдиите,..

публикувано на 02.05.24 в 15:14
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал "Антистатик" предлага много "Повече от един танц"

17-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик" ще се проведе от 7 до 23 май под мотото "Повече от един танц" . В първите дни в Гьоте Институт са предвидени лекции от образователна програма на фестивала "Без дистанция" с вход свободен. Боян Манчев ще говори на тема "Вещерски танци" (7 май),..

публикувано на 02.05.24 в 12:48

Традициите по Великден – такива ли са, каквито бяха?

Как се правят в днешно време домашни козунаци? Защо повечето хора избират да си купят от магазина? Всеки ли може да направи козунак в домашни условия? Как се промени традицията в боядисването на великденските яйца? Репортер на БНР-Радио София Ана Попова се срещна с Любка Коцева, която отскоро има хлебопекарна и е изпробвала с..

публикувано на 02.05.24 в 10:49

За шеста година деца боядисват яйца на пл. "Св. Неделя"

От 11.00 часа днес ще се състои традиционното боядисване на великденски яйца на столичния пл. "Св. Неделя". Събитието се организира за шеста поредна година на Велики четвъртък от Софийската митрополия. В боядисването на яйцата ще се включат деца от столичните училища и детски градини. Празникът ще продължи с литийно шествие от площада до храм..

публикувано на 02.05.24 в 10:07