Нов кулинарен обмен за млади български шеф готвачи с големи ресторанти по света.
Повече разказаха в предаването "Радиокафе" - Йоана Милева – директор на кулинарна академия и Владислав Пенов.
През последните години шеф готвачите се наложиха като новите звезди, за което допринасят и медиите.
Той се занимава с кулинария от 16 години и определя това като свое призвание, харесва му креативността в професията и това, че има шанса да вдъхновява и радва хората.
От следващата година страната ни е поканена да стане част от международно кулинарно сдружение с 50-годишна история.
"В него членуват повече от 390 водещи кулинари готвачи и ресторантьори от над 15 европейски държави и над 190 звезди носители на наградата "Мишлен".
Събитието по повод юбилея на организацията ще се състои през април 2024 година в Париж, където България е поканена да открие свой собствен щанд с участие на водещи наши ресторантьори и земеделски производители, които ще покажат типичните за страната ни продукти, със съдействието на българското министерство на туризма.
"Имаме огромен шанс чрез тази асоциация да излезем от образа си на държава, която е известна с алкохолния си туризъм. Да покажем, че и у нас има висша кулинария и вече съществува кулинарна култура в българското общество", посочи Йоана Милева.
Кулинарната академия партнира с Международната асоциация в направление стажове на курсистите.
Международната кулинарна асоциация представлява не просто каталог от ресторанти, а жива общност, много сплотена, разказа още тя.
Още интересни аспекти от разговора, чуйте в звуковия файл.
Започва седмица, в която събитията, новините и тенденциите във "Форум" ще коментират Лидия Даскалова - политолог и юрист, и Калоян Константинов – журналист, асистент към БАН. В днешното издание водещият Лъчезар Христов ги провокира със следните теми: След вота за недоверие Засега единственото безспорно преимущество на..
Пънк и рок господстват в новия Фестивал на трите планини: На 5, 6 и 7 септември между Банско и село Баня ще има фестивал. Пънк – рок фестивал, наречен The Three Mountains Festival. На обширно открито пространство, със сцени, шатри и всичко необходимо за голямо музикално събитие. Място за 1000 палатки, отделно и за каравани, паркинг. Ще..
За пръв път, преди да встъпи в длъжност директор на "Екоравновесие" се срещна с представители на неправителствени организации, работещи в защита на правата на животните и доброволци, които помагат в общинските приюти. Дойчин Неновски поема ръководния пост макар и временно, но дава заявка, че ще поддържа активна комуникация с тях. Засега..
Днешният 7 април е Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник. Това е и повод да обърнем поглед към развитието на медицината и иновациите в нея. От 17 часа в иновационен форум “Джон Атанасов” на София Тех Парк ще се проведе петото издание на поредицата за технологии, бизнес и наука Tech Park Talks ...
" Ние сме пазарът с най-много промоционални етикети . Най-добре е да търсим български яйца и агнешко месо. Конкуренцията и по празниците води до възможност да се намерят продукти на нормални цени, не повишени спекулативно . Пазарът е най-добрият регулатор. Друга тема е веригата от производител до краен купувач", каза още председателят на ДКСБТ. Той..
Италианският куратор Алесандро Винчентели представя в София изложбата “Кой бачка сега! Разкриване на невидимото: труд, несигурност и изкуство“. Проектът ще бъде открит тази вечер в галерия „Куб-Топлоцентрала“. По думите на екипа експозицията изследва невидимата, но интегрална природа на труда – по-специално работата, която остава недооценена или..