Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засадиха 30 дъба в района на Казичене

Снимки: Клуб 200: Дъбче с бъдеще

В района на с. Казичене, район "Панчарево", са засадени фиданки от вида дъб, което е част от инициативата „Гора в квартала“ на Столичната община.

Въпреки лошото време с помощта на доброволци са засадени 30 вече пораснали дъбови дървета, под чиято сянка ще могат да се разхождат всички посетители на парка около чешмата в местността Герганина чешма.


В инициативата са участвали доброволци от Клуб 200: „Дъбче с бъдеще“, кметът на с. Казичене Григор Григоров, кметът на район "Панчарево" Евгения Алексиева, както и служители на една от големите банки в България.


По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират проблемен участък от ул. "Апостол Карамитев" в район "Изгрев"

Предстои да бъде ремонтиран участък от ул. ”Апостол Карамитев” в столичния район “Изгрев“, съобщи кметът д-р Делян Георгиев. Той уточнява, че след всеки дъжд, теренът до главния вход на 11 ОУ “Св. Пимен Зографски” и бл. 12 в ж.к. ”Дианабад”, се наводнява. “Предстои изграждане на две нови дъждоприемни шахти, както и преасфалтиране на уличното..

публикувано на 08.05.24 в 11:08

Защо е трудно да вземеш компенсация за неприето дете в общинска ясла?

Само ден преди крайния срок за подаване на желания за настаняване в детски ясли и градини, много родители се намират в напрегнато очакване. В интервю за БНР Габриела Маркова - майка на две деца, споделя своя опит и препятствията, с които се сблъсква в опитите си да намери място за децата си в детските заведения . "При мен нещата стоят доста..

публикувано на 08.05.24 в 09:43

Водата прекъсва в столичен квартал, вилна зона и с.Кокаляне

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Падинето“, с. Кокаляне , от "Софийска вода" предупреждават, че се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа в района между: ул. „Искър“, ул. „Цар Иван Асен II“, ул. „Йованец“ и ул. „Самоковско шосе“, м. Дебело гуно и м. Михово блато...

публикувано на 08.05.24 в 07:50

И днес протестират заради велоалея по бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша"

Протестите за промените в движението в София се очаква са продължат и днес. Десетки хора се събраха снощи на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района, въведена от Столичната община - заради изграждане на велоалея. Гергин Борисов: Само с 50 намаляват..

публикувано на 08.05.24 в 07:45

Десетки хора протестират заради промяната на движението в района на НДК

Десетки хора се събраха на протест тази вечер в центъра на София. Недоволните протестират на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района въведена от Столична община. Един от недоволните е Антон, който живее в района и има бизнес на метри от мястото на..

публикувано на 07.05.24 в 19:15

Велоалеята по "Патриарха" ще свързва в мрежа още 7

Седем велоалеи ще свързва новото трасе за велосипедисти по столичния бул. "Патриарх Евтимий" и ще се бъдат в мрежа. Това обясни в интервю пред БНР Иво Делин от "Велоеволюция". "Най-актуалната и противоречива е тази велоалея по "Патриарх Евтимий", проект който дълги години Столична община забавяше, явно предната администрация нямаше воля..

публикувано на 07.05.24 в 16:13
Васил Божков

Божков няма да е под домашен арест, плаща 130 000 лева гаранция

Софийският градски съд замени домашния арест на Васил Божков по т. нар. хазартно дело с парична гаранция. Той ще трябва да плати 130 000 лева. Хазартното дело срещу Васил Божков влезе в съда Един от мотивите е, че вече осми месец Божков е с втората по тежест мярка за неотклонение, а делото вече е в съда и той не може да влияе на..

публикувано на 07.05.24 в 15:07