Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Митев: Обществените медии сега са по-необходими от всякога

Милен Митев

През миналата седмица, генералният директор на БНР Милен Митев беше избран единодушно за член на Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Това се случи по време на 91-та редовна сесия на Генералната асамблея на съюза, която се проведе на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в Женева, Швейцария.

Европейският съюз за радио и телевизия е основан през 1950 г. В него членуват 112 обществени медии от 56 държави, не само от Европа. Има и 30 медийни асоциации от Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Миналата седмица съюзът отпразнува и 30 години от разширението му на изток.

Това е най-голямата и може би, най-значимата организация в световен мащаб на обществени медии, каза пред Радио София генералният директор на БНР Милен Митев.

„В ситуацията, в която живеем в последните години, едва ли някой има съмнение, че обществените медии сега са по-необходими от всякога с това, че те имат задължението и мисията да предоставят пълна, точна и обективна информация на своите слушатели. Да търсят винаги истината, а и много други неща, като подкрепата на културата. Смятам, че обществените медии винаги са били незаменими в едно нормално, демократично общество“, добави Милен Митев.

По думите му, предизвикателствата, пред