Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одит на Центъра за градска мобилност поиска столичният кмет

Снимка: sofiatraffic.bg

Вътрешен одит на "Центъра за градска мобилност" ЕАД възложи кметът на Столичната община Васил Терзиев.

Очаква се проверката да приключи за 45 календарни дни.

Ще бъдат прегледани процедури за възлагане на обществени поръчки, договори, документи по тяхното изпълнение и плащания, справки от счетоводни регистри, тримесечни и годишни отчети за изпълнението на Бизнес-плана на Дружеството, Годишен финансов отчет и доклад за дейността и други за периода 01.01.2022 г. – 31.12.2023 г., вътрешни правила и регламенти, документи, свързани с изпълнението и отчитане на транспортната задача, деклариране и заплащане на местни данъци и такси, наемни договори, сключени от страна на ръководството на ЦГМ ЕАД и др.


По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От "Синя София" поискаха преименуване на площад "Св. Александър Невски"

Общинските съветници Вили Лилков, Иван Сотиров и Ивайло Йонков от "Синя София" внесоха доклад за преименуването на пл. "Св. Александър Невски" с името пл. "Св. Иван Рилски", съобщават от пресцентъра на Столичния общински съвет. В доклада се посочва, че площадът е най-представителното публично пространство на София, което обединява емблематични православни..

публикувано на 26.09.24 в 18:35

Подмениха пътната настилка на кръстовището между бул. "Владимир Вазов" и ул. "Тодорини кукли"

Изцяло е подменена пътната настилка на кръстовището между бул. "Владимир Вазов" и ул. "Тодорини кукли" в "Подуяне", съобщи кметът на района Кристиян Христов. С цел да не се затруднява движението, ремонтите дейности са извършени в почивния 23 септември, добавя той. "По мое настояване, вместо обичайното "кърпене" на дупки, преасфалтирахме..

публикувано на 26.09.24 в 15:49
Иван Гойчев

Зам.-кметът Иван Гойчев: В "Кремиковци" може да се появят високотехнологични автоматизирани фабрики

На мястото на бившия металургичен комбинат "Кремиковци" би могло да се появят високотехнологични автоматизирани фабрики с добавена стойност и този модел да се приложи и на други места в страната. Това заяви Иван Гойчев, заместник-кмет на Столичната община с ресор "Дигитализация, иновации и икономическо развитие", по време на форума за..

публикувано на 26.09.24 в 14:33

От Софийска районна прокуратура задържаха двама за имотни измами

Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност двама 30-годишни мъже за измама, при която е нанесена имотна вреда в размер на 120 000 лева, съобщават от държавното обвинение. Двете имотни измами са станали на 18.06.2024 г. и на 9.07.2024 като по един и същи начин обвиняемите В.Ц и В.С са влезли в различни клонове на банка в град..

публикувано на 26.09.24 в 13:17

Второ издание на Street Music Fest в София

От 27 до 29 септември на площад "Славейков" ще се проведе второто издание на фестивала за улична музика и автентична градска култура Street Music Fest. Организаторите обещават много танци, майсторски клас по улична фотография, флашмоб и други изненади. Фестивалът за градска култура предоставя сцена най-емблематичните лица на софийската стрийт..

публикувано на 26.09.24 в 11:16

Лекари спасиха бременна жена със сепсис в "Пирогов"

Бременна жена със сепсис е била спасена от екип медици от няколко клиники в Пирогов. Бебето ѝ е било изродено по спешност в болницата. 29-годишната майка от Дупница е потърсила спешна помощ в лечебното заведение през септември, тъй като получила гноен фасциит, който не е излекуван. При посещението ѝ в „Пирогов“ дежурните лекари установяват,..

публикувано на 26.09.24 в 10:11

Акценти от заседанието на СОС, в чийто дневен ред са над 55 доклада

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа 56 доклада на второто си заседание след лятната ваканция, което започва днес в 10:00 ч. Общинските съветници ще обсъдят предложение за създаване на временна комисия, която да анализира количествата и цените на потребяваната електрическа енергия от Столичната община (СО), както и нейните търговски..

публикувано на 26.09.24 в 08:13