Пред Радио София неговият ментор шеф Виктор Светославов обясни, че Кулинарната олимпиада е най-голямото събитие в света за млади готвачи.
„Събират се хора от повече от 50 държави, от всички континенти. Цялото това мероприятие започва преди 10 години. Ние участваме за 5-а година“, каза шеф Светославов.
Той добави, че освен кулинарни умения, част от идеята на олимпиадата е, млади готвачи от различни части на света да създадат контакти, връзки и приятелства. Всички подгрупи са били разделени на пет различни локации.
Българският участник Стелиян Ганчев в момента е студент и довършва стажа си. Шеф Светославов обясни, че му предстои дипломиране и започване на кариера.
„Стелиян се представи много добре, предвид, че подготовката му се случи от късна есен до началото на януари. Част от времето той не беше и физически в България. Предвид ограниченото време, влезе в ТОП 10, нещо, което и преди се е случвало за наш представител, но аз съм горд, защото за първи път аз съм ментор. Съдиите казаха, че ги е „отнесъл“, уточни шеф Виктор Светославов.
В момента Стелиян Ганчев е в Амстердам, където готви в ресторант с две звезди „Мишлен“.
„Реално аз сега си довършвам стажа, след което, най-вероятно, ще остана тук за известно време. В Амстердам има няколко ресторанта със звезди „Мишлен“, два от които с по две звезди, единият е този, в който аз работя“, каза Стелиян Ганчев.
Той обясни и как е протекла Кулинарната олимпиада в Индия.
„В първи кръг имахме да сготвим вегетарианско основно и френски десерт. В първия кръг бях изключително сигурен в рецептата и това, което правя и нещата се случиха. Подготовката беше интензивна“, добави Стелиян Ганчев.
Подробности можете да чуете в звуковия файл.
Разговорът е с Катя Иванова - уредник на Музея на спорта в София. Дама, която заедно с нейния екип, носи вдъхновение и увереност в бъдните спортни успехи на нашата страна! Снимки от Музея на спорта може да откриете в описанието на епизода. С уговорката, че най-добре да го посетите лично. Припомням - намира се в сградата на Сектор А на..
Поетът Никола Фурнаджиев и съпругата му са бохеми цял живот За поета Никола Фурнаджиев, Христо Радевски казва: “С него можеш да вървиш през цветя и тръни, да си сигурен и спокоен, да ловиш риба, да пиеш вино и да разделиш последната цигара. От близостта с такъв човек ти винаги се чувстваш виновен за това, че вземаш, а не можеш да дадеш“. Със..
Надя Розева – за медалната скулптура и голямата си експозиция в Скопие: Надя Розева е художник, но твори основно в една много специфична ниша – медалната скулптура. В момента в 4 от залите на Националната художествена галерия в Скопие е подредена нейна изложба, която се радва на голяма посещаемост, медийно внимание и сериозен интерес в..
Стереотипи и очаквания към жените в литературата – продължаваме дискусията, която започна Литературна агенция София на срещата им на 25.04 с дами от българската литературна сцена. С нас е Божана Славкова – първият български автор спечелил най-големия международен конкурс за поезия Mili Dueli със стихотворението „Дървото с некролозите“: Ето и..
Броим врабчетата на 27.04 – интервю с Димитър Градинаров , експерт природозащита към „Българско дружество за защита на птиците“: "Идеята на кампанията е да привлечем вниманието към изчезването на врабчетата. Освен домашните са испанските, които гнездят в гнезда на щъркели и евентуално полските. Навремето имаше струпвания в крайните квартали,..
Конференцията Gen Z rEvolution e мястото, на което се срещат бизнсът и Gen Z – интервю с организатора, Андрей Илиев: "Mного е удовлетворяващо. Резултатите и разчупиха стигмата, и потвърдиха някои очаквания. Ако преди години младите не са имали толкова възможности, сега те са много. По-важното е работодателите да дадат възможност да бъдат..
Трябва ли ЕС да включи младите хора при вземане на решения – интервюта с Никол Делчева – председател на студентски Клуб „Европеистика“ към СУ ; · Виктор Михайлов и Искра Лазарова – членове на студентския Клуб „Европеистика“ към СУ : "В училище тези теми не се повдигаха. Влизането ми в специалност "Европеистика" ми помогна..