Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият кмет на район "Нови Искър" Владислав Владимиров в колата на Радио София

Новата канализация в част от кв. "Кумарица" ще е готова до края на март

Снимка: Радио София

Четири проекта за изграждане на канализация в район „Нови Искър“ са одобрени, а в кв. „Кумарица“ в момента тече ремонт на подземната инфраструктура. Част от улиците са затворени, но се работи в срокове и в края на март целият квартал, който е разположен под влаковата линия, ще е с нова канализация и водопровод. След приключване на ремонта улиците ще бъдат изцяло преасфалтирани. Това каза пред Божидар Янев, в колата на Радио София, новият кмет на район „Нови Искър“ Владислав Владимиров.

„Имаме готовност за изграждане на доста канализационна мрежа, въпросът е във финансирането. Четири проекта ни бяха одобрени от Регионалното министерство и попаднаха в обсега за изграждане, така че се надяваме през тази година да предприемем действия по изграждане на част от канализацията. Имаме готовност и с други проекти, имаме нужда от финансиране. За 7 от селата имаме проекти, които не са актуализирани. Смятам, че трябва да се актуализират, за да са готови и когато има възможност да започне да се работи и по тях“, каза Владислав Владимиров.

Той добави, че поетапно се работи по изграждане и на тротоарната мрежа, както в кварталите, така и в селата в района. Изгражда се нова детска градина в село Мировяне. Тя ще е готова до септември тази година. Нова детска градина ще бъде изградена и в с. Войнеговци, а район „Нови Искър“ е един от малкото в столицата, в които няма недостиг на места в детските и учебните заведения.

Владислав Владимиров изтъкна, че пътят към село Кътина е изключително тесен и автобусите на градския транспорт на места навлизат в насрещното платно, което създава реална опасност от пътно транспортни произшествия. Вече са предприети мерки за разширяването му, като там ще бъде изградена и велоалея, която да свързва кв. „Курило“ и с. Кътина.

В центъра на кв. „Курило“ има изготвен проект за изграждане на голяма многофункционална спортна зала. Проблемът е, че разрешителното за строеж изтича в края на тази година, но средства за сега не са осигурени, признава кметът на район „Нови Искър“ Владислав Владимиров.

Той обясни, че жителите на район „Нови Искър“ и най-вече тези, живеещи в „Кумарица“, ще бъдат поканени на обществено обсъждане за решаване бъдещето на старата минерална баня в квартала. Водата е лековита и е с температура 29 градуса, а студенти по архитектура ще изготвят проект за чешма в градинката зад банята.

Подробности можете да видите и чуете във видеото.


По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Силвия Маркова - стилист в шоубизнеса

Какви са модните тенденции в предстоящия есенно-зимен сезон?

Отмина Седмицата на модата в Париж и съвсем тематичен е разговорът за модните тенденции в предстоящия есенно - зимен сезон, за който разказва Силвия Маркова - стилист в шоубизнеса. За цветовите гами в дамското и мъжко облекло, характерни за различните модни стилове, какъв тренд обувки да предпочетем за сезона, на какви материи да заложим?..

публикувано на 21.10.24 в 17:39
Инж. Владимир Александров

Инж. Владимир Александров: Гражданите са най-точният компас за управлението

Етрополе за първи път има кмет, който е награден в национален конкурс и дейността му е призната и забелязана в цялата страна. Инж. Владимир Александров е „Кмет на гражданите“ , една от престижните награди в националния конкурс „Кмет на годината 2024“ в категория "Малка община".  Конкурсът се организира за 12-а поредна година, а победителите се..

публикувано на 21.10.24 в 17:36
Актьорска среща: Крис Илиев и Ана Пападопулу

Ана Пападопулу - за киното, театъра и проблемите на съвремието

Актьорска среща в петък вечер в предаването “Добър вечер, София“. Актрисата Ана Пападопулу гостува на Кристиян Илиев, който освен като радиоводещ, познаваме и от театралната сцена. Тя разказа за своето начало в театралното изкуство, което се случва в ранните й ученически години, когато започва да учи в театралната паралелка на 22-о средно..

публикувано на 21.10.24 в 16:47

София ще бъде домакин на форума „Медийната грамотност: устойчивост, експертност, решения“

София ще бъде домакин на Националната конференция „Медийната грамотност: устойчивост, експертност, решения“. В рамките ежегодния си форум, Коалиция за медийна грамотност (КМГ) ще представи интерактивна карта на медийната грамотност в България . Картата е разработена от КМГ с цел да даде видимост на организациите и инициативите, които през..

публикувано на 21.10.24 в 16:07

Доброволчеството в днешно време има спонтанен характер

Най-голямата доброволческа хуманитарна организация в страната - Българският червен кръст, вече 146 години извършва постоянна мащабна социална дейност, подпомага държавата в работата с бежанци на българска територия, в борбата с епидемии и подпомага облекчението на групите в неравностойно положение. Освен това изпраща и обучени доброволци на..

публикувано на 21.10.24 в 15:42
ДеВяра

ДеВяра представя новата си музика с дамски бенд и концерт

С присъствието си на музикалната сцена, певицата ДеВяра все повече доказва и развива своите възможности и регулярно успява да задържа вниманието върху себе си, днес като абсолютно самостоятелен артист. "В  България всеки от артистите се стреми да даде максималното качество на работата си, просто зависи колко би искал да надскочиш себе..

публикувано на 21.10.24 в 14:54

15-а "Вечер на добродетелите" осигурява подкрепа за стотици деца през 2025 г.

"На децата си трябва да дадем две неща: първото са корени, а второто – криле." Тази мисъл на Йохан Гьоте е дала наслова на 15-ата  Вечер на добродетелите , която фондация "За нашите деца" организира тази вечер. "Корените можем да осигурим с добро семейство, добра среда. Там от семето може да се разлисти дървото на талантите и..

публикувано на 21.10.24 в 13:08