Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново дъжд, температурата в София пада до около 11°

Снимка: Ани Петрова

През страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно, съобщиха от НИМХ. Ще има валежи от дъжд, през деня – ще са повсеместни, в следобедните часове на много места придружени с гръмотевици. На отделни места, главно в планинските райони ще са значителни по количество. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, през деня – умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните. В София минималната температура ще е около 7°, а максималната – около 11°.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в Родопската област придружени с гръмотевици. Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части – югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. В следобедните часове ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петко Теофилов пред кабинета си в къща-музей Димчо Дебелянов

Историята оживява - Петко Теофилов, беседа първа

Родният дом на най-нежния лирик в българската литература - Димчо Дебелянов е любимо място за работа и вдъхновение на всеотдайния и решителен копривщенец, за когото ще разкажем днес.  Той се казва Петко Теофилов - първият директор на Дирекция “Музеи” в град Копривщица: Разговор с доц.д-р Марина Теофилова - изкуствовед, преподавател в катедра..

публикувано на 04.05.24 в 16:05
Ул. “Московска”

Софийски разкази - Разходка по “Московска”

Ул. “Московска” е една от визитките на столицата ни. Преди се е казвала "Орханийска". Началото ѝ е при ул. "Малко Търново", където сега е ДА "Архиви". Преди там е била старата часовникова кула, съборена според легендата, по настояване на часовникарските ателиета. Друга легенда свързва къщата на номер 15 с любовница на Фердинанд, но всъщност къщата е била..

публикувано на 04.05.24 в 15:00

Адресите на любовта - Сава Хашъмов

Сава Хашъмов се жени за вдовицата на своя учител Да, наистина имам три брака и доста любовни авантюри, но аз съм зодия Риби - когато се влюбя, се женя - казва в интервю приживе, доайенът на Народния театър Сава Хашъмов. Той играе в академичната трупа 43 сезона, пресъздавайки повече от 100 роли. Елегантен, висок, с аристократично излъчване,..

публикувано на 04.05.24 в 14:00
Алекси Калев

Фестивалът ражда и любов

Мидалидаре рок с Алекси Калев - покана отсега: "Почнахме в 2017, това ще е четвъртото издание. Все още магнитът са артистите, но се стараем хората да идват за фестивалното изживяване. Пуснахме 1000 билета "на зелено", без имена и ги продадохме за 10 минути. Това, което правим е като европейски фестивал.  Миналата година имахме 20000 души за..

публикувано на 04.05.24 в 11:54
Мария Веселинова

Ах тези родители

Мария Веселинова, режисьор на "Ах тези родители" за спектакъла и за отношенията родители-деца: Идеята дойде от сина ми, който много хареса едноименната книжка, писахме на автора, той даде съгласие. Реално ни трябваше добър автор, който да превърне идеята в пиеса. Получи се много добре. Работата не е лесна. Темата е важна за родителите - в спектакъла..

публикувано на 04.05.24 в 10:16
Снимки: Спаси София

Нови платформи на столични спирки ще улесняват качването и слизането

Нови спирки на градския транспорт ще бъдат изградени в столицата, анонсират от "Спаси София". При тях се предвижда поставянето на специални платформи, които правят качването и слизането от превозните средства по-достъпно и безопасно. Платформите са на нивото на тротоара и “удължават” спирката до вратите на превозните средства. Така се осигурява..

публикувано на 03.05.24 в 19:03

Свободен достъп до експозиции, боб чорба и влизане в бойна кабина на 6 май

Националният военноисторически музей (НВИМ) и тази година ще отбележи празника на Б ългарската армия 6 май с вход свободен за посетители  на постоянната си хронологична и външна експозиция . От 10.00 до 17.00 ч. свободно могат да бъдат разгледани и временните изложби „Армията във време на промени“, „Белезите на войната:..

публикувано на 03.05.24 в 16:50