Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата "Пикник за смет" е тази събота в район "Овча купел"

Снимка: Георги Нейков

Студенти и преподаватели от Нов български университет (НБУ), представители на Столичната община, район "Овча купел", Посолство на Република Украйна, Държавна Агенция за бежанците (ДАБ), 66-о Средно училище „Филип Станиславов“, и Професионална гимназия по селско стопанство „Бузема“ ще се включат в инициативата "Пикник за смет"тази събота, 18 май, от 10 до 16 часа, съобщиха за БНР-Радио София от висшето училище.

В 9.30 часа участниците ще получат ръкавици и чували за смет. След това ще се пристъпи към почистването на:

  • Зелените площи около сградите на ДАБ, Регистрационно приемателен център (РПЦ) "Овча купел";
  • Зелените площи при улица „Букет“ зад сградата и двора на 66-о СУ „Филип Станиславов“.

Район "Овча купел" ще осигури контейнери за извозване на събрания боклук.

В 13:00 часа в двора на НБУ ще бъде организиран пикник.

"Насърчаваме участниците да закупят продуктите от кварталните магазинчета в района, за да подкрепим малкия бизнес", уточняват от университета.

Снимка: НБУ

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До септември затварят част от столичната ул. "Йосиф Щросмайер" за основен ремонт

От 11 юни 2024 г. до 5 септември 2024 г. (включително), се забранява влизането на пътни превозни средства по столичната ул. „Йосиф Щросмайер“ между ул. „Крум Стоянов“ и ул. „Пражка пролет“, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Причината е извършване на основен ремонт на ул. „Йосиф Щросмайер“, в район „Илинден". За същия период се променя и..

публикувано на 10.06.24 в 15:25

Приключи обработката на протоколите на 24-ти РИК в София

В зала "Асикс Арена" приключи обработката на изборните протоколи на 24-ти РИК. Предадени са документите на 500 секционни избирателни комисии.  Според председателя на комисията Валери Цолов забавянето на работата, се дължи на факта, че изборите са били 2 в 1, но и на рекордния брой сгрешени протоколи. Рано сутринта член на секционна комисия получи..

публикувано на 10.06.24 в 13:51
Снимката е илюстративна

Осъждан простреля столичен полицай

67-годишен мъж с множество присъди нападна двама столични полицаи с нож и пистолет и простреля единия от тях. Нападателят е арестуван. На 8 юни късно вечерта двамата полицаи са били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на сигнала обяснил пред униформените служители, че негов съсед е заплашил семейството му с..

публикувано на 10.06.24 в 13:07

Камион, натоварен с пръст, се обърна на Околовръстното

Камион се е преобърнал на Околовръстния път в София. Инцидентът е станал по-рано тази сутрин, предизвиквайки задръствания по трасето. Товарът - пръст, е разпръстнат по пътното платно. Няма данни за пострадали.

публикувано на 10.06.24 в 12:44

Мият улици в карета на 6 столични района до 15 юни

Започна миене на карета от улици в пет столични района: "Красно село", "Възраждане", "Триадица", "Лозенец", "Оборище" и "Средец". Целта е както подобряване на чистотата в града и качеството на въздуха, така и превенция срещу летните жеги, съобщиха от Столичната община. Предварително е създадена организация, като миенето на улиците ще се извършва..

публикувано на 10.06.24 в 11:16

Приемането на книжата в 25 РИК - София се бави заради грешки в протоколите

До обяд или в ранния следобед се очаква да бъдат приети изборните книжа от всички 509 секционни комисии в 25-та Районна избирателна комисия в София. Процесът по приемането върви бавно, поради обема на информация в протоколите и отстраняването на допуснатите грешки, каза председателят на комисията Виолета Темелкова - Петрова: "Много голяма част..

публикувано на 10.06.24 в 10:02

Мъж получи гърч в "Асикс Арена", където се обработват изборните книжа на 24 РИК-София

В "Асикс Арена", където се обработват изборните книжа на 24 РИК -София, мъж получи гърч. За инцидента информира председателят на комисията Валери Цолов: "Един от членовете на СИК получи гърч. Става въпрос за човек над 60-годишна възраст. Закаран бе в болница, стабилизиран е, отказал е хоспитализация, така че може да се каже, че всичко е..

публикувано на 10.06.24 в 08:27