Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден в 23, 24 и 25 МИР София

Снимка: Ани Петрова

Избирателната активност в 23-ти многомандатен избирателен район (МИР) София към 11:00 часа е над 7%, съобщи Полина Витанова, секретар на 23-та Районна избирателна комисия (РИК). За парламентарни избори са гласували 7,17% или 30 606 души, а за европейски парламент - 7,38% или 30 428 души.

23-ти МИР включва районите „Изгрев“, „Красно село“, „Лозенец“, „Младост", „Панчарево“, „Студентски“ „Витоша“ и „Триадица“, общият брой на секционните избирателни комисии е 634 . Машини има в 605.

Пет машини не работят - три в район "Триадица", една машина в район "Лозенец" и една - в район "Изгрев". Проблемите на машините са, че отпечатват празни бюлетини или при гласуване и за двата вота - само една бюлетина, обясни Витанова.
Членовете на секционните избирателни комисии са подали сигнал към Централна избирателна комисия (ЦИК).

Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за участие в предсрочните парламентарни избори в 23-ти МИР-София, сочи справка на сайта на ЦИК. От 23-ти МИР-София се избират общо 19 депутати.

В 24 МИР София към 11:00 часа избирателната активност за парламентарни избори е 5,44%, а за европейски парламент е 6,8 %.

Няма установени нарушения, но няколко от машините не работят.

В 24-ти МИР се включват районите „Възраждане“, „Искър“, „Кремиковци“, „Оборище“, „Подуяне“, „Сердика“, „Слатина“ и „Средец“. Там има 500 секции.

Общо 32 партии и коалиции са се регистрирали за участие в предсрочните парламентарни избори в 24 МИР София, показва справка на сайта на РИК, уточняват от БТА. От този МИР София се избират общо 13 депутати.

Избирателната активност в 25-ти МИР София към 11:00 часа е над 7%, съобщи председателят на 25-а РИК) Виолета Темелкова-Петрова. За парламентарни избори са гласували 7,18% или 25 234 души, а за европейски парламент - 7,26% или 25 225 души, уточни Петрова.

Към 25-и МИР спадат административните райони „Банкя“, „Връбница“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Люлин“, „Надежда“, „Нови Искър“ и „Овча Купел“. Избирателите ще могат да гласуват в общо 506 секции. От тях 16 са без машини.

От 25 МИР София се избират общо 14 депутати. Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за участие в предсрочните парламентарни избори в този МИР.


По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До края на юни по програма монтират над 1500 климатика в софийски домакинства

Започна монтажът на климатици, като част от кампанията за подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища в рамките на Интегриран проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" – LIFE IP CLEAN AIR, съобщават от Столичната община. От новата възможност могат да се възползват граждани и..

публикувано на 20.06.24 в 16:37

Съдът окончателно спря новата организация на движението по бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий"

ВАС окончателно спря новата организация на движението в центъра на София - по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен", съобщиха от пресцентъра на институцията. Висшите магистрати оставиха в сила решението на Административен съд София град, в което се посочва, че трябва да бъдат безусловно прекратени действията,..

публикувано на 20.06.24 в 14:20

От БЧК раздават вода за пиене на 2 места в София

Във връзка с очакваните високи температури, днес и утре (20 и 21 юни)  доброволци на  Столичната организация на БЧК ще раздават безплатно бутилирана минерална вода в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч. в два специално обособени пункта: НДК - входа срещу бул. „Витоша“ и изхода на метрото, и в градинката срещу Софийския..

публикувано на 20.06.24 в 10:23
Снимката е илюстративна

Академия за родители в "Пирогов"

Поради силен интерес болница "Пирогов" обявява още една дата, на която ще проведе следваща лятна Академия за родители "Първа помощ за малките герои".  Болница "Пирогов" отваря врати - Академия за родители "Първа помощ за малките герои" Тази неделя, 23 юни не може да обхване всички желаещ, ето защо на 6 юли, събота в 9 часа сутринта, ще се..

публикувано на 20.06.24 в 08:24
Балконът може да ви помогне за намаляване на сметките

Празник на слънцето във "Факултета"

Три работилници за деца – музикална, за хип-хоп , водена от рапъра Жлъч, за рисуване на графити , водена от известния графити артист Константин Кръстев-Костура и занимания по брейк танци са включени в днешната програма, с която ще се проведе празник на слънцето в квартал "Факултета" , съобщават организаторите от "Грийнпийс" – България,..

публикувано на 20.06.24 в 07:40

Преобразяват подлеза под бул. "Цариградско шосе" на спирка ж.к. "Изток"

Съвместна инициатива между районната администрация на „Изгрев“, Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Фондация ФЕБ ще преобрази пешеходният подлез под бул. „Цариградско шосе“ на спирка ж.к. „Изток“, съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев. „Незаконните постройки в подлеза вече са разчистени, в момента се..

публикувано на 19.06.24 в 17:15

Инспектори разясняват защо не бива да се паркира в зелени площи

С цел предотвратяване на паркирането в зелени площи Столичният инспекторат обяви инициатива "Аз не паркирам в зелените площи" . От днес започна раздаване на флаери на територията на цялата Столична община . Екипите на инспектората ще припомнят отговорностите на гражданите и забранителните разпоредби относно паркирането в зелените площи ,..

публикувано на 19.06.24 в 15:16