Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дигиталният маркетинг и инфлуенсърството

Снимка: Даниел Ненчев

Етиен Янев е дигитален маркетолог с над 12-годишен опит, включващ работа със стартъпи и B2B компании. Преподава в основната програма на Softuni Digital, както и в най-големия студентски кампус за предприемачество в света - RANEPA International. Автор е на обучителната Facebook общност - Дигитален маркетинг за предприемачи. Част е и от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Янев е инфлуенсър, който поддържа темата за изкуствения интелект, тъй като тя е много нашумяла.

"В интерес на истината не са много колегите, които споделят по този начин съдържание. Реално всяко едно видео показва различен инструмент, изкуствен интелект как да си създадем музика, как да се оправим профилната снимка за социалните мрежи, как да си направим уеб-сайт и всякакви такива неща. И видях, че хората доста  им харесва и много се ангажират, особено, като им кажа, че е безплатно. Ако нещо е безплатно - всички са там", сподели Янев.

По думите му TikTok е автентична платформа, която много хора изтриват, но алгоритъмът може да се обучава. Янев посочи, че освен шеги излиза и полезно съдържание.

"Реално за мен TikTok е извор на вдъхновения. Другата мрежа е Linkedin. Слушателите знаят, че това си е социална професионална мрежа", сподели той.

Как се поддържа такъв канал? Сумирано, рафинирано и споделено. Какво усилие коства това?

"Истината е, че ние в момента живеем все повече в ерата на личните брандове. Аз искам да помогна на аудиторията, искам да я науча на нещо, и това за мен е чудесен личен бранд. Няма да крия, отнема си време, имаш етап, в който разучаваш идеи и разглеждаш", каза Янев.

 Как би се променила журналистиката в контекста на дигиталната среда и по отношение на истината?

"По отношение на истината за съжаление няма нещо универсално, което да помогне на слушателите. Важно е всеки един от нас да търси истината в нещата, които следва. В момента в социалните мрежи е много редно в много неща да се съмняваме", отбеляза той. И добави, че трябва да имаме много "набито око" по отношение на информацията, която консумираме.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гимназисти рисуват и разказват за софийски сгради - културни ценности

Млади художници изобразяват сгради със статут на културни ценности на няколко локации – две по ул. "Московска" и трета в артистичния "КвАРТал" (под бул. "Дондуков") като част от Проект за популяризиранена архитектурни ценности на София . От 6 до 9 юли ученици от Националната гимназия за приложни изкуства "Св. Лука"  рисуват..

публикувано на 08.07.24 в 11:50
Някои сгради срещу храма

Първият етап на разширението на "Опълченска" започва след седмица

Ремонтът с разширение на ул. "Опълченска" започва от 16 юли и ще стане на два етапа –  първо от бул. "Сливница" до ул. "Цар Симеон", а след това от "Цар Симеон" до бул. "Тодор Александров", потвърди пред БНР-Радио София кметът на район "Възраждане" Станислав Илиев . Така след завършване на проекта натоварената улица ще бъде с по 3 ленти на..

публикувано на 08.07.24 в 11:15
Комарите вече трудно се прогонват Снимката е илюстративна

Жители на район "Кремиковци" сами пръскат срещу кърлежи и комари

В очакване на общината да си свърши работата и да третира тревните площи срещу кърлежи и комари, жителите на район "Кремиковци" избират сами да се справят с проблема. Според някои от тях, понеже районът е далеч от центъра, изобщо не се пръска, или ако се прави, то е толкова рядко, че няма осезаем ефект. Освен, че често косят парковете и..

публикувано на 08.07.24 в 10:45

Части от 3 столични квартала без вода

На 8 юли (понеделник) 2024 г. във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности в ж.к. "Младост 1" от "Софийска вода" предупреждават, че се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на живеещи в: бул. „Цариградско шосе“ от № 40 до № 50 и ул. „Димитър Моллов“ от бул. „Цариградско шосе“ № 50 до кръговото на 4-ти..

публикувано на 08.07.24 в 08:39

Горещини до над 33 градуса

Днес ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 33° и 38°, в София: 33°-34° . Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат по-ниски спрямо..

публикувано на 08.07.24 в 07:15
В Ропотамо

Хармонията на подводния свят

Ивелина Петкова, археолог в Центъра за подводна археология - Созопол за тишината на дъното: " Долу, където е тишината, сме само ние и това, което правим. Тишината на морето. Налягането прави лек шум в ушите, понякога си говорим под вода, но не е добър вариант. Гледаш какво правиш и какво има. В южния китенски залив разкопаваме второ корабокрушение...

публикувано на 07.07.24 в 13:15

Има защо да сме заедно

Младежки арт-фестивал Солинария в Созопол в поредната съвместна продукция с Радио Бургас, също и на вълните на Програма "Христо Ботев": "Родена съм и съм израснала тук. Магичната душевност запленява. детството тук е емоция, Созопол подарява невероятни лета. Всеки опитал дамгите се влюбва в този сладък десерт. Все още сме млад фестивал и търсим още..

публикувано на 07.07.24 в 11:44