Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тук сме за малко и трябва да дадем най-доброто от себе си

4
Вяра Мацева в Бергамо - Порта Нуова
Снимка: личен архив Вяра Мацева

Пътешествие от Милано до Палермо с Вяра Мацева – юрист, поет, треньор по аеробика. Представяме и нейната нова стихосбирка „Размисли на сърцето“:

"Днес е празникът на Палермо. Италия е за всякакви случаи - море, планина, хубава храна, хората са добронамерени, забележителности от различни епохи. Чувствам се като у дома си. Темпераментът се движи от север на юг.

Пътеписът ми за Бергамо се роди случайно. Видях есенцията на града за 2 часа и половина. Като се намираш някъде винаги можеш да видиш повече. Така се роди рубриката ми "По-малко познатата Италия".

Нещата в живота на хората се подреждат по различно време. Работя ефективно под напрежение. Важно е и с какво храниш душата си. Да се обградиш с позитивни хора. Ходя редовно в планината и слушам хубава музика, не се натоварвам с тежки филми.

Имаме нужда от поезия, която ни докосва. Книгата ми не е стихосбирка. Подредбата е от дъщеря ми Джоя, разказва историята на едно сърце. В стихосбирката има палитра от чувства. Писани са на един дъх, всеки стих има своята лична история, очаквам всеки читател да открие своята. Първо трябва да обичаме себе си, за да можем да се раздаваме. Тук сме за малко и трябва да дадем най-доброто от себе си. Трябва да има постоянно движение към по-добро."


По публикацията работи: Людмил Фотев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Достъпът до медицински услуги се влошава

За поредна година в повечето области на страната достъпът както до лекари-специалисти, така и до общопрактикуващи лекари се влошава. Лесният достъп до специализирана помощ обикновено е свързан с по-високо качество на здравните услуги. В извънболничната помощ той съдейства за по-ранното установяване на различни здравни състояния и по-евтиното им..

публикувано на 20.08.24 в 16:11

Необикновените музикални пътешествия на Венета Нейнска и Иван Стайков

„Концерти с история“ е една изключително интересна поредица, замислена от пианистката Венета Нейнска. Тя винаги е умеела да разказва, да поставя музиката в контекста на времето, в което е създадена дадена творба. Вярва, че така слушателят отнася със себе си по-цялостен спомен от музикалното преживяване. Самата Венета Нейнска е прекрасна..

публикувано на 20.08.24 в 14:02

Велосипедист почина на площада в Перник, вероятно от инфаркт

Мъж е починал на площада в Перник пред очите на минувачите. Трагедията се е случила малко след 12.00 ч. Мъжът е бил с велосипед, когато му прилошало и паднал от него.   Притеснените граждани звъннали на тел. 112, но въпреки бързата реакция на пристигналия спешен екип медиците само констатирали смъртта му.  В момента служители на ОДМВР извършват..

публикувано на 20.08.24 в 13:45

Лятната естрада в Борисовата градина посреща децата с безплатни представления

На 23 и на 25 август 2024 г., Лятната естрада в Борисовата градина за пореден път предлага забавления за деца. На 23 август, от 18.00 часа най-малките могат да гледат кукления спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“ и да участват в работилница за кукли. В неделя (25 август), от 10.30 ч. също предстои безплатно представление – „Приключения..

публикувано на 20.08.24 в 12:39
Снимка: Личен архив на Татяна Лолова

Срещнете Татяна Лолова пред Народния театър "Иван Вазов"

В градската градина пред Народния театър "Иван Вазов" днес се открива изложбата "Жена с много лица" – част от Националната програма “Татяна Лолова на 90 години”. "В живота си тя не искаше да е звезда, а невидима. На сцената и на екрана - Тя беше звезда, защото държеше публиката от първата до последната минута на актьорското си присъствие"..

публикувано на 20.08.24 в 11:35
Кочериново

Протестиращи заради безводието в Кюстендилско може да затворят пътя до Рилския манастир

Жители на Кочериново и общината излизат на протест днес на обяд заради безводието, което в някои от селата продължава от месеци. В общинския център са без вода от петък.  Нов протест готвят и в дупнишкото с. Самораново, където са на режим от 23 ч. до 6 ч. сутрин. Протестът в Кочериново е насрочен след 11:30 часа на пътя за..

публикувано на 20.08.24 в 11:30
Снимката е илюстративна

Един загинал и 40 ранени при ПТП-та в страната за денонощие

Един човек е загинал, а 40 души са ранени при 26 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. В София е имало една тежка и 22 леки катастрофи. Трима са пострадали, няма жертви.  От началото на месеца в страната са станали 471 пътни инцидента с 27 починали и 628 ранени. Катастрофите от началото на..

публикувано на 20.08.24 в 09:46