Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концертната и спортна зала "Арена София" вече е с нов спонсор и име

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Национална спортна база (НСБ) ЕАД проведе успешни преговори и подписа нов договор за генералното спонсорство на многофункционалната спортна зала „Арена София“ с игралната платформа 8888.bg, съобщшиха от дружеството.

Съгласно условията на договора, от 1 септември 2024 година официалното име на залата ще бъде „Арена 8888 София“.

Размерът на годишните постъпления в бюджета на НСБ ЕАД ще бъде увеличен сериозно със средствата, предвидени на годишна основа за генералното спонсорство.

Новият договор следва и спазва финансовите параметри на контракта за генерален спонсор на залата от предходния период до 2022 година, съобщиха официално от НСБ ЕАД.

По публикацията работи: Любомир Тодоров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В новия роман на Радослав Бимбалов "Ти, подобие мое", разказвачът на историята е Бог

"Ти, подобие мое" е новият роман на Радослав Бимбалов, за който той разказа в предаването "Радиокафе". Книгата излезе преди дни, а нейното представяне пред широката публика ще бъде на 25 септември в "Топлоцентрала". "Входът е свободен, голяма зала, ще има място за всеки, който прояви интерес. Ще присъства и Мари Врина Николов, която е..

публикувано на 19.09.24 в 15:46

Образование и практика

Икономическият и социален съвет (ИСС) препоръча мерки за пренастройване на образованието към приложимост на знанията. В България се откриват образователни неравенства, които се дължат, както на неравенства на доходите, така и на други фактори – етническата принадлежност и социално-икономическото равнище на семействата на обучаваните. Това са..

публикувано на 19.09.24 в 15:35

В поредица от изложби ще бъдат представени уникалните творби на Живко Седларски

Мода, която не се облича, но те вдъхновява. Изящни рокли, но не от дантела или коприна, а от метал. Скулптурите на Живко Седларски   са притежание на музеи, галерии и частни колекции на 3 континента, печелейки му прозвището  "Рицарят на стоманените дами" . Преди дни българският творец, който от години живее във Франция, пристигна у нас, за..

публикувано на 19.09.24 в 14:44
Магдалена Ралчева

Отбелязваме 105 години от рождението на Николай Хайтов с филма "Сватба"

Магдалена Ралчева е режисьор на филма “Сватба“, позната е й като режисьор на филмите “Още нещо за любовта“ и “12 а“. При гостуването й в предаването „Добър вечер, София“ представихме филма “Сватба“, по разказа на Николай Хайтов (“Диви разкази“), с който България отбелязва 105 години от рождението на писателя. „Избрах този разказ по..

публикувано на 19.09.24 в 13:10

Само за един сезон "Отблизо" отбеляза 50 представления на голяма сцена

Започва новият театрален сезон. Любовта към театъра подтиква двама любими актьори - Луиза Григорова и Александър Сано, да създадат продуцентската компания „Break a leg“. „Много обичаме да играем и не искаме да се ограничаваме само в киното. Видяхме, че след като можем да организираме и създаваме успешни филмови и телевизионни проекти, със..

публикувано на 19.09.24 в 11:52

Анджели и ангелите вече са на една година

"Анджелѝ и ангелите" са Ангелина Сапаревска - вокал и тромпет, Момчил Сапаревски (брат на Ангелина) - барабани, Яна Миладинова - бас и Божидар Авджиев - пиано. Младите музиканти свирят джаз заедно от есента на 2023 година и скоро дори са отпразнували своята една годинка с торта. " Най-интересното за нашата група е, че сме много много млади и че..

публикувано на 19.09.24 в 11:49

Проф.Пламен Марков поставя Мрожек за 80-тата годишнина на Младежкия театър

За Младежки театър „Николай Бинев“ предстои един много специален сезон, защото тази година театъра навършва 80 години. През месец септември театърът представя три премиери. „Чарли в открито море“ е спектакъл, който обръща поглед към творчеството на един от най-влиятелните, впечатляващи, вълнуващи и разпознаваеми автори от Източна Европа –..

публикувано на 19.09.24 в 11:04