Радио Варна - другата сцена!

Творческа работилница за деца със специални образователни потребности

14 юли, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 10:00 часа 

Фондация "Радост за нашите деца" организира АРТ работилница, с водещи специалисти Яна Раева и Савка Казаларска, за деца и родители, потребители на ЦСРИ "Радост". В инициативата могат да се включат и други желаещи семейства.

Фондация "Радост за нашите деца" е създадена през 2004 година като неправителствена организация в обществена полза. Работи активно за интеграцията на децата с увреждания и поставя акцент върху интегрираното образование на децата със специални образователни потребности. Членове на управителния съвет на Фондация «Радост за нашите деца» са родители на деца с увреждания. Те познават добре нуждите от социална и образователна подкрепа на децата с увреждания и техните семействата.

Фондация „Радост за нашите деца” управлява Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) на деца със специални образователни потребности (СОП) „Радост”. Ежемесечно мултидисциплинарен екип терапевтира над 60 деца от 3 до 18 години и техните семейства. Терапията включва консултиране от психолог, логопедична терапия, индивидуална работа със специален педагог, сензорна стимулация, кинезитерапия, трудотерапия, групови занимания за социалнизация и интеграция. В групите по трудотерапия децата развиват основни двигателни умения, концентрация, прецизност и точност на движенията. По този начин у тях се формират естетически нагласи, развитие на пространствено мислене и усещане за  форма. Работи се  в малки групи. Изработването на даден продукт се извършва на етапи, така че  всеки член на групата може да се включи във всеки етап и да допринесе за крайния продукт според възможностите си. Периодично се организират изложби, конкурси и базари. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия