Радио Варна - другата сцена!

Концерта „Струни и клавиши" на ученици от НУИ „Д. Христов” –гр. Варна

Трето издание на  концерта „СТРУНИ И КЛАВИШИ” на ученици от специалностите класическа китара и акордеон при НУИ „Д. Христов” –гр. Варна.

Концертът е част от програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало”. Събитието е следствие от съвместната дейност на двете специалности, които са били обединени в една катедра почти три десетилетия. Това обуславя желанието на педагозите да работят заедно в една посока и да покажат пред публиката най-качествения продукт от своята дейност. Преподавателите по класическа китара д-р Нели Недева, Севдалин Стефанов, Марин Цачев и по акордеон – Веселин Иванов са подбрали разнообразна програма, включваща различни музикално-исторически епохи и жанрове.

В концерта прозвучаха творби от Джовани Батиста Перголези, Йохан Себастиан Бах, Абел Карлеваро, Астор Пиацола, Хоакин Турина, Андре Астие, Евгений Птичкин, Росен Балкански, Георги Моравски и Петър Рачев. Освен солови изпълнения в програмата се акцентира и върху камерните ансамбли, които включват китарно трио и китарен оркестър, акордеонно дуо, акордеонен квинтет и акордеонен оркестър.

Интресната и атрактивна програма на концерта беше поднесена от най-добрите ученици от класовете по класическа китара и акордеон от различни възрасти, носители на награди от национални и международни конкурси.

Събитието е част от програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи "Криле за начало".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!