Радио Варна - другата сцена!

Анатолий Щелкунов представя „Народната дипломация” в историята на руските неправителствени организации

12 септември, неделя, 11.00 часа, Арт салон на Радио Варна

Представяне за пръв път в България на книгата „Народната дипломация” в историята на руските неправителствени организации

Съорганизатори на събитието:
Община Варна
БНР Радио Варна
Фондация “Устойчиво развитие на България”
Славянска литературна и артистична академия, Варна
Генерално консулство на РФ, Варна
Историко-документален департамент на МВнР на РФ
Клуб на приятелите на Санкт-Петербург, Варна
Съюз на приятелите на България и Русия

Автор на книгата е руският дипломат и писател, д-р Анатолий Викторович Щелкунов, бивш Генерален консул на РФ във Варна, почетен гражданин на Варна, член на Съюза на писателите на Русия.

Съавтори на книгата „Народната дипломация” в историята на руските неправителствени организации са: Станка Димитрова, Александър Коншин-Рачински, капитан I ранг о.р. професор д.п.с. Илия Пеев.

Народната дипломация е феномен на съвременната международна политика, който играе огромна роля за развитието на националната и международната сигурност.

Специфичният термин „народна демокрация” навлезе в речника на политолозите и специалистите по международните отношения сравнително отскоро, от няколко десетилетия, но народната дипломация присъства в международните отношения още от времето на Римската империя.

Народната дипломация още от епохата на Древния свят е играла важна роля в световната политика, нейното влияние не отслабва и през Средните векове и във времето на „Студената война”.

В наши дни функционира Международен координационен съвет „Народна дипломация за мир”, целта на който е да укрепва доверието между народите и правителствата, да развива партньорството, сътрудничеството и добросъседството и укрепване мира на Земята.

Народната дипломация представлява комплексно, многостранно явление в съвременния международен живот и включва много аспекти на отношенията между народите, в това число и културни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!