Радио Варна - другата сцена!

Представяне на „Седем гласа от тъмното” на Неда Зарева в Арт салона на Радио Варна

| обновено на 19.09.23 в 15:23

20 септември, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа

Издателство "Изток-Запад" представя „Седем гласа от тъмното” моноспектакъл - представяне на книга на Неда Зарева. Талантливата писателка отново ще ни поведе на емоционално пътешествие през дебрите на тъмното. За нея ТЪМНОТО е двойна метафора – на собствения ни страх от себе си и на слепотата по отношение на нашата душа. В тъмното е скрита илюзията, че егото е единствената ни форма на проявление и затова оттам се обаждат други Гласове. Те са онези отхвърлени от нас самите части, които не желаем да видим, но са истински, живи и имат нужда от внимание.

За „Седем гласа от тъмното“, Неда Зарева

Тази книга е особена – като героите си. Те нямат имена, посочени са с качество на личността им: Изстрадалата, Гневния, Благородния, Смелата, Лъжкинята, Перфекционистката... Или с онова, което могат – Жрицата. През дневници, разкази, истории се показва развитието на взаимоотношенията в една група; тоест малката група като метафора на цялото човечество. Разказът е кръгов, динамиката се завихря вътре в групата, вътре в книгата, осъществявайки една почти неудържима турбуленция, която всмуква читателя и го провокира да чете още и още... И четейки, да разбира, че тази особена книга е написана за него самия. Защото и той е особен – също както особени са героите ѝ.

Неда Зарева - В професионален аспект тя е интересна симбиоза между научно-изследователска дейност и жив бизнес опит. През 1990 г. завършва немската езикова гимназия в София. В последствие придобива бакалавърска степен по психология, а през 2003 и докторска степен с успешно защитен дисертационен труд на английски език пред международен научен съвет в областта на когнитивната наука.

Непосредствено след това тя решава да смени научното поприще с по-практическа дейност и навлиза в полето на бизнеса. Натрупва повече от 13 години опит на ръководни позиции в сферите на мениджмънта и човешките ресурси в глобални международни компании, като работи основно в три бизнес сектора – търговски, производствен и медиен. Има също над 5 години опит като консултант, като основно разработва и внедрява системи за управление на хора, процеси и проекти; прави дизайните и провежда редица практически обучения на мениджъри от висше и средно ръководно ниво.

В личен аспект тя е силно екстремна личност, обиколила на мотор България и части от света, скачала с парапланер, преживяла редица рафтинг приключения, ентусиазиран скиор, ездач на коне и офроуд състезател с няколко извоювани купи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!