Радио Варна - другата сцена!

Сборна пленерна изложба на арт група "Заедно"

| обновено на 25.10.23 в 12:04

16 октомври, понеделник, Артсалон на Радио Варна, 18.30 часа

Заповядайте на изложбата с пленерни работи на Арт група "Заедно".

Група "Заедно" се състои от художници, работещи активно в областта на изобразителните изкуства.Творят в град Варна, участват в регионални, национални и международни прояви. Разнопосочни като артистите са обединени около общи идеи и търсят пътища за реализация на нови начинания и проекти свързани с художествения живот на град Варна. Едно от тях е организирания тази година живописен пленер в местност "Фичоза" от 28 август до 3 септември. Пленерът се осъществи с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" при Община Варна. Артистите от Арт група "Заедно" целят идеята им да се разрастне като форум за обмен и комуникация между още повече автори от града, страната и чужбина. Да бъде отворен както за художници в зряла възраст, така и за младежи и "прохождащи" в изкуството млади автори. Това ще допринесе за обогатяване и разчупване на културния живот на града, ще го направи жив център за развитие и създаване на изкуство и ще стимулира градската и художествената общност към нови търсения.

В изложбата от първия пленер ще видите платната, създадени от малките и големи участници, които отразяват техните усещания възприятия и настроения, докоснали ги по време на пребиваването им в местност "Фичоза". Художниците участвали в пленера са:

Валентина Чернева - Cherry, Велина Гребенска, Венцислав Марков, Емилия Бояджиева- Пеева, Илиян Пеев, Милен Маринов, Христина Цонкова, Яна Любенова Със специалното участие на децата: Боян Пеев, Деница Милен, Катрин Маркова, Светлин Марков. 

Заповядайте да се потопите в многообразния свят от картините на група "Заедно".

Присъединете се към общността на Арт салон на Радио Варна във Viber.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!