Радио Варна - другата сцена!

Искрен Веселинов представя във Варна новата си книга „Национализмът – третият път”

15 януари, понеделник, Арт салон на Ради Варна, 18.00 часа

Съпредседателят на ВМРО и бивш депутат Искрен Веселинов ще представи новата си книга „Национализмът – третият път”.

Повече познат на широката общественост като активен политик, извън това Веселинов е автор на четири издадени книги. Това са историко-философската студия „Защо съм патриот”; поетичният сборник „Повиках мрака”, фентъзи романа „Черният гмурец” и най-новата му книга - „Национализмът – третият път”.

„Българският национализъм бе принизяван и съзнателно потъпкван повече от 70 години. А днес на обществото се предлага осъвременен негов катехизис. Събитие, което може само да радва и окриля всички, които желаят въздигането на България.

Книгата е посветена на национализъм за лечение на обществото и се появяват в точното време, написани от подходящия човек: Искрен Веселинов е известен и последователен националист и добре познат на всеки, който се е занимавал с проблемите на следдесетоноемврийска България”, изтъкна в експозе при представянето на книгата в други градове проф. Никола Алтънков.

„Национализмът е свобода, при това свобода позитивна и творческа: да съграждаш културния облик на народа си, да следваш традициите му и да си пълноправен наследник на неговата история, а в същото време и неин творец, със съзнанието, че си част от духа на нацията и че ще живееш, докато съществува и той. Това е и единствената свобода от времето, т.е. единствената форма на безсмъртие, позволена на човек.”, пише в книгата си „Защо съм патриот”  Веселинов.

В заключение Никола Алтънков споделя, че Искрен Веселинов набелязва не само проблемите, но и предлага конкретни стъпки за бъдещото развитие на страната. Неговите книги са началото на решението, остава осъзнаването му и намиране на възможностите за осъществяване на необходимите задачи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!