Преглед на чуждестранния печат

В интервю за унгарския седмичник "Фигело" македонският външен министър Никола Попоски коментира възможността за издигане на ограда на границата си, за да спре големия наплив от мигранти от юг.

Ако приемем сериозно това, което Европа иска от нас да направим, ще се нуждаем или от войници, или от ограда, или от комбинация от двете, заявява Попоски според унгарското издание "Фигело".

Властта в Русия премина от логиката на спора към логиката на самоизолация, пише в редакционен коментар "Независимая газета". За потвърждение вестникът цитира руския заместник-външен министър Сергей Рябков.

Смятаме, че по някои направления, независимо какво става в Донбас, трябва да очакваме по-нататъшно втвърдяване на санкционния режим (срещу Русия)
, заявява още московският дипломат.

Според "Независимая газета" властта в Русия, макар да е разполагала с огромен кредит на доверие и с подкрепата на избирателите, не е използвала този ресурс за системни реформи, нито за да убеди народа, че са необходими.

"Вашингтон пост" публикува обща статия на британския премиер Дейвид Камерън, френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел, в която те публично излагат аргументите си в подкрепа на ядреното споразумение между "шесторката" световни сили и Иран. Тримата лидери дават да се разбере, че подкрепят президента на САЩ Барак Обама, който води тежка политическа битка с критиците на споразумението в Конгреса. При гласуването снощи резолюцията срещу споразумението не събра необходимия брой гласове и беше блокирана.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!