Преглед на чуждестранния печат

"Поражение за всички" или "избори без победител" - така обобщава печатът във Франция резултатите от втория тур на регионалните избори, от който крайнодесният "Национален фронт" си тръгна с празни ръце, макар и с нов рекорден резултат.

Преди седмица, след първия тур, от който крайната десница излезе победител в шест региона, вестник Либерасион публикува заглавие "Наближава". Днес левият ежедневник признава, че е настъпило облекчение, обаче с едно "но". "Републиканската отбрана спаси положението. Време е да премине в настъпление", отбелязва изданието.

 Макар да печелят съответно пет и седем региона, и левите, и десните ще сбъркат, ако се върнат към обичайните си дребни занимания, сякаш нищо не се е случило, предупреждава вестник Фигаро и допълва, че “Националният фронт“ съвсем не е изчезнал.

Великобритания трябва да получи същия статут извън правилата за Свободата на движение и пребиваване на хора в Евросъюза, какъвто има Дания, пише Дейли Телеград. Това може да стане, ако министър-председателят Дейвид Камерън иска да успее да реализира плана си за ограничаване на социалните плащания за мигрантите в страните от ЕС. Това заяви кметът на Лондон Борис Джонсън преди срещата тази седмица, която може да предопредели бъдещето на Обединеното кралство в Европейския съюз.

Руската централна банка очаква рецесията в страната да продължи, а финансовото министерство на Русия приканва за подготовка за трудни времена, предупреждава Ведомости в статия за "стресовите сценарии - все по-вероятни според властите" в Москва.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!