Преглед на печата

Край на кортежите пред нощни заведения. МВР да провери оръжията на охранителнитефирми, нареди главният прокурор", пише "Труд" на заглавната си страница.
"Прокуратурата и МВР вървят след събитията, призна Цацаров", пише "Сега", във връзка с побоя върху семейсто, нанесен от охранители на софийското околовръстно шосе. Изданието отбелязва, че главният прокурор е направил този извод в необичайно емоционална за него реч, ден след като на разследващите за пореден път им се наложи спешно да арестуват побойници, тъй като пострадалите разпространиха видео от нападението. Вестникът допълва още, че поредният брутален публичен побой предизвика "масиран полицейски натиск" върху личните охранители.
"Омар, осъден до живот от Израел, умря в посолството на Палестина", четем на първа страница във вестник "24 часа".Инцидентът предизвика голям обществен интерес, заради съмненията на палестинската общност, че зад всичко това се крие "дългата ръка на Мосад - израелските тайни служби". Освен всичко друго, отбелязва вестникът, "драмата съвпадна и със завръщането на премиера Бойко Борисов от посещение в Израел и Палестинските автономни територии, което допълнително придаде драматизъм на изторията.
"Специална комисия пристига у нас за разследването" на случая със загиналия палестинец, съобщава "Стандарт" и допълва, че палестинското президентство е сформирало следствена комисия, която да влезе в констакт с българските органи и да участва в разледването на смъртта на Омар Зайед. Палестинският президент Махмуд Абас не обвини директно Израел за смъртта на Зайед.
"Момче простреля ученик с пистолета на вуйчо си", четем още в "Стандарт". "Скандалът, между тийнейджърите е станал, заради момиче. Викат психолози в училището, посочва още изданието.
"Борисов: Гръцката блокада е геноцид", цитира премиера вестник "Монитор". Министър-председателят е "вдигнал ръце" от номерата на съседите. "Няма на кого вече да се обадя, изчерпахме всички форми на дипломация", пише изданието, като цитира Борисов.
"Горанов иска уволнение за синдиците на КТБ заради сгрешените списъци с партийни пари", четем от първата страница на "Дума". Поне един от двамата синдици ще бъде махнат, заради нелепата грешка, която е създала дебатите за достиверността на данните за влоговете в КТБ".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!