Акценти от чуждестранния печат

Уикилийкс публикува поредна серия от хакнати имейли от щаба на Хилари Клинтън. Това беше последвано от нова поредица смущаващи заглавия в новините и нов поглед върху опасенията за слабостите на кандидата на демократите за Белия дом, пише "Вашингтон пост". Освен това от неправителствената организация обещаха да обнародват още десетки хиляди писма от акаунта на шефа на щаба Джон Подеста, така че неприятностите за кандидата на демократите вероятно ще продължат, смята изданието. 

В руско-американските преговори за Сирия се включват нови участници. Така руският вестник "Комерсант" коментира предстоящата среща в Лозана, в събота между външните министри на Русия, САЩ, Саудитска Арабия, Турция и вероятно и Катар. 
  
"Те ще се опитат да договорят условия за подновяване на примирието в Алепо и да спрат нарастващата криза в международните отношения, предизвикана от съвместната руско-сирийска военна операция. Успехът на срещата не е гарантиран, но тя означава, че възможностите на дипломацията още не са изчерпани", отбелязва вестникът. 
"Румъния е под вода. Червен код за наводнения в Галац", пише румънският вестник "Евениментул зилей" за ситуацията в южната и източната част на страната след проливните дъждове през последните два дни. Изданието отбелязва, че има сериозни проблеми в центъра на Букурещ, а училищата в Бакъу са затворени. Вестник "Адевърул" допълва, че над 500 души са били евакуирани в Галац и настанени в общежития и училища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!