Акценти от чуждестранния печат

Доналд Тръмп отказа да отговори на въпроса дали ще приеме резултатите от президентските избори в Съединените щати. Това става напук на американските политически норми и все по-големия натиск на собствената му Републиканска партия, пише вестник "Ню Йорк таймс" по повод последните дебати между него и Хилари Клинтън.

Тръмп смята, че изборите са нагласени, че ФБР и медиите заговорничат в подкрепа на опонента му Клинтън.
Американският "Вашингтон пост" пише, че след спокойното начало, кандидатите за Белия дом са си разменили сприхави реплики относно това кой е годен да управлява и кой не е.
Руският президент Владимир Путин бе невидимият трети участник на сцената. Кандидатат-президентите спореха кой от тях ще се справи по-ефективно с агресията му и с руските кибератаки, допълва "Вашингтон пост".
Европа няма готовност да засили натиска върху Русия, свързан с действията й в Сирия, пише руския "Комерсант" в коментар за започващия в Брюксел двудневен форум на Европейския съюз, на който ще се разискват по-специално връзките с Русия.
Пред изданието неназован високопоставен дипломат от страна член на ЕС заявява, че "По въпроса за нови санкции срещу Москва в момента няма начин да се постигне консенсус". Някои членки на ЕС, напротив, настояват за отслабване на сегашните санкции, наложени заради Украйна. 

   
   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!