Акценти от чуждестранния печат

Великобритания ще изпрати значителни военни сили в Източна Европа, пише "Уолстрийт джърнъл". Изданието изтъква вчерашното изявление на министъра на отбраната Майкъл Фалън, че Лондон ще разположи в региона свои танкове и безпилотни самолети поради опасенията на НАТО от руската заплаха. "Телеграф" уточнява, че около 800 войници с танкове, бронирани машини и безпилотни самолети ще заминат за Естония напролет. "Гардиън" отбелязва, че САЩ и Канада също се готвят да изпратят военни сили в Източна Европа.
Броят на хората в Русия, подкрепящи идеята за въвеждане на визов режим с Украйна, е нараснал повече от двойно за две години, посочват социолози от руския център "Левада", цитирани от еклектронното издание "РБК". За визов режим се обявяват 39 на сто от участвалите в анкетата. Междувременно в Русия интересът към украинските проблеми е спаднал двойно, допълва "РБК". 
Бившият президент на САЩ Бил Клинтън е харчил средства от благотворителната Фондация "Клинтън" за лични нужди. Това пише "Вашингтон пост", като се позовава на публикувани от "Уикилийкс" документи. Изданието посочва, че във фондацията е било създадено перо за разходи "на президента и семейството му - за частни пътувания, престои в хотели, почивки и други подобни". Съветникът на Клинтън Дъглас Банд е създал фирма, събирала средства от известни компании, които са били превеждани включително на самия бивш президент. Говорителят на кампанията на Хилари Клинтън Глен Каплин е заявил, че те са "хакнати от руската държава и са използвани като оръжие от Уикилийкс". 

   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!