Акценти от чуждестранния печат

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп смекчи много от най-крайните си предизборни обещания, пише британският вестник "Файненшъл таймс". Тръмп намеква, че може да преразгледа вижданията си за изтегляне от Парижкото климатично споразумение, посочва още изданието. 
"Вашингтон пост" също коментира, че Тръмп внезапно е изоставил някои от най-тенденциозните си обещания. Вчера той е заявил, че не планира да съди Хилари Клинтън заради имейлите или дейността на семейната й фондация.
В интервю за "Ню Йорк таймс" новият американски президент твърди, че би искал да бъде човекът, постигнал мир между Израел и палестинците. 
Печатът в Русия коментира ареста на двама руски военни от украинската служба за сигурност край границата с анексирания през 2014 г. полуостров Крим.
Руското министерство на отбраната съобщи, че военните са били отвлечени. Според кримски медии обаче двамата доброволно са се опитали да влязат в Украйна, за да получат заверени дипломи за висше образование от украински ВУЗ, пише "Московский комсомолец".  
"Киев търси в Крим дезертьори, Москва - диверсанти", обобщава в заглавие "Независимая газета". Според изданието евентуалната провокация от страна на Киев може "да се разглежда и като акт на сплашване, и като елемент от информационната война.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!