Акценти от чуждестранния печат

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп назначи помощника си Джейсън Грийнблат за специален представител на следващата американска администрация за международни преговори. Това съобщи вестник "Уолстрийт джърнъл". Петдесетгодишният Грийнблат работи с Тръмп вече повече от двайсет години. Той е главен юристконсулт и изпълнителен вицепрезидент на компанията на Тръмп "Тръмп органайзейшън". Според източник на телевизия Си Ен Ен, Грийнблат ще се заеме на първо място с въпросите на палестинско-израелските мирни преговори и с отношенията на САЩ с Куба. В неговата сфера на дейност ще бъдат и различни търговски споразумения на САЩ с други страни.  
Президентът на САЩ Барак Обама е подписал закон за политиката за отбрана, според който ще бъдат отделени 611 милиарда долара за военнослужещите през 2017 г., пише вестник "Уолстрийт джърнъл". Законът ще осигури важни привилегии за военния персонал и техните семейства. Обама уточни, че законът ще подобри гъвкавостта на правителствените агенции при борбата срещу кибератаките и при използването на безпилотни летателни апарати от страна на противниците. 

В Русия Дядо Мраз, който в края на годината обикновено има много работа, започва да усеща променящата се икономическа ситуация, пише руският вестник "Известия". Тази година заявките за участие на този персонаж в различни прояви са доста по-малко в сравнение с 2015-та. Причината е в намаляването с 5,6 на сто на реалните  доходи на руснаците, обяснява вестникът. В същото време много повече хора са заявили, че биха искали да "работят" като Дядо Мраз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!