Акценти от чуждестранния печат

САЩ държат да демонстрират решимост, но се стремят да избегнат ескалация, пише в. "Независимая газета" по повод изстреляната балистична ракета от Северна Корея в събота. Според американски служител, администрацията на президента Доналд Тръмп ще разгледа няколко варианта за отговор на ракетното изпитание. Вариантите обаче ще бъдат премерени, отбелязва вестникът. Поредното изпитание на севернокорейска балистична ракета категорично бе наречено провокация от Токио, Сеул и Вашингтон, пише "Взгляд". Според министерството на отбраната на Южна Корея, ракетата е била изстреляна "най-вероятно, за да се прецени как реагира новият президент на САЩ", пояснява "Комерсант".
Русия може да разреши влизането в страната на чужденци, заразени с вируса на СПИН, пише "Комерсант". Сега те имат право да влязат на руска територия, само ако имат близки роднини - граждани на федерацията, припомня изданието.
Русия и Съединените щати са естествени партньори в борбата с тероризма, заявява в интервю за "Известия" руският заместник-министър на външните работи Олег Сиромолотов. "Надяваме се, че с идването на Доналд Тръмп на власт в САЩ подходите на Запада към антитерора да се променят и там най-сетне да осъзнаят, че борбата с тероризма трябва да се води без "двойни стандарти" и "скрит дневен ред", отбелязва руският дипломат.
Атина води битка с времето за постигане на споразумение с кредиторите, което е възможно само в случай на взаимни отстъпки, коментира в. "Нафтемборики". Вестникът твърди, че гръцката страна иска да й бъдат осигурени компенсации в замяна на приемането на превантивни мерки за след 2018 г. Кредиторите смятат, че такива мерки са необходими в случай, че има отклонения от целите, заложени в сегашаната спасителна програма, чийто срок изтича догодина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!