Преглед на печата

Вестник "Труд" пише на първа страница: "Страната ни в полезрението на Вашингтон и Москва. Путин или Тръмп – кой идва пръв в България". Изданието обяснява, че през последните 4 дни американският и руският посланик са направили отделни изявления, в които са посочили, че са възможни посещения у нас на президентите на двете държави. Посланикът на Съединените щати Ерик Рубин е заявил, че всеки ден работи за визитата на Тръмп, а вчера и руският му колега Анатолий Макаров е казал, че е възможно Путин да посети България догодина по повод 140-ата годишнина от Освобождението.

И България в бунта на бедна Европа за храната второ качество, отбелязва вестник "24 часа" и припомня словашко проучване, което доказва, че рецептите за Западна Европа на големите компании са различни от тези за Източна. "България ще се присъедини към Вишеградската четворка в искането да се забрани на компаниите да продават продукти с различно съдържание и качество под една и съща марка. Пред всекидневника министърът на земеделието и храните проф. Христо Бозуков е съобщил, че ще постави въпроса на днешното заседание на Съвета на министрите в Брюксел. Според него е недопустима дискриминация да се предлагат продукти за Източна Европа с по-лошо качество.

Диетолози алармират: "Кренвиршите са с повече нитрати от салатите", четем на страниците на "Телеграф". Вестникът пояснява, че "веществата се използват, за да могат обработените меса като шунка, бекон и кренвирши да запазят розовия си цвят дълго".

"МОН реже сериозно приема по икономика и администрация и управление", пише на своята първа страница вестник "Сега". "В тези направления сега учат около една трета от студентите. Според министъра на образованието проф. Николай Денков, намаляването на студентите е неизбежно и ще засегне главно ВУЗ-овете със слаба реализация на възпитаниците им", допълва още "Сега".

"По-малко от 400 психолози работят в българските училища". Те са най-много в област София-град, а най-малко – в Кюстендил, съобщава вестник "Земя". Изданието посочва, че повече средства са необходими за осигуряване на психолози на пълен работен ден. Затова и Министерството на образованието ще води разговори с финансовото ведомство за увеличаване на делегираните бюджети на училищата.

"Англичани, испанци и италианци на зъболекар у нас", посочва вестник "Монитор" като допълва, че в България цените на зъболечението са до 80% по-ниски. Чужденците предпочитат нашата страна и заради високото качество на стоматологичните услуги, уточнява още всекидневникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!