Преглед на печата

"Стандарт"извежда в заглавие на първа страница "Борисов казва утре министрите". По информация на изданието "патриотите ще отговарят за икономиката, екологията и отбраната. Преговори до последно ще има за туризма. Томислав Дончев, Валери Симеонов, Лиляна Павлова и Екатерина Захариева са най-вероятните вицепремиери. Служебният външен министър Ради Найденов остава дипломат номер едно, пише още по темата "Стандарт".

Вестник"Земя" цитира служебния социален министър Гълъб Донев, който твърди, че "сега най-ниска пенсия от 300 лева не е възможна".  Изданието припомня, че ГЕРБ и Обединените патриоти се съгласиха размерът на минималната пенсия да стане 200 лева от октомври.Според Донев намерението за средна заплата от 1 500 лева в края на 4-годишния мандат на бъдещото правителство, е реалистично, на за да стане това според него трябва да има непрекъснат ръст на икономиката и доходите.

МВР ще постави камери на границата със Сърбия, съобщава вестник "Сега" и уточнява, че така ще се направи опит за спиране на трафика на бежанци. Изданието уточнява още, че близо 5 милиона лева ще отидат за изграждането на 6 наблюдателни поста в зоната на гранично управление Брегово.

"Капитал дейли" пише за заседанието на Висшия съдебен съвет от миналата седмица, където беше отхвърлено искането на шестима от членовете му за обсъждане и проверка на въпроса за срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев."Враг на държавата - всеки, който задава въпроси на главния прокурор", е заглавието по темата.

По информация на вестник "24 часа" се планира изграждането на "първа частна метроспирка между станциите "Сливница" и "Обеля". Американец може да даде част от нужните средства на общината, а строителството й е възможно да започне още в края на тази година, пише вестникът.

"Скъпото море изкупено до края на сезона. 4- и 5- звездните бази по Северното Черноморие заети за юли и август". Това е показала проверка на вестник "Труд". На юг базите на първа линия в Слънчев бряг спряха записванията. Заради напрежението в Турция и Египет заможни туристи избягват двете дестинации и това се отразява на ранните записвания у нас. Цените за нощувка за първа линия на база "ол инклузв" са средно по 90-100 евро на човек, а хотелите по-далеч от морето - по 30-40 евро, допълва още изданието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!