Преглед на печата

Вестник "Сега" коментира в заглавие: "Борисов състави правителство на неприличния компромис". Близо 40-дневните мъки на ГЕРБ и Обединените патриоти да родят правителство доведоха до скандален резултат, пише изданието.

Вестник "24 часа" отбелязва:"Бойко Борисов ще се закълне днес като първия премиер в новата ни история с 3-ти мандат".

"Монитор" определя половината от новия кабинет "Борисов" като "новаци". Всекидневникът допълва, че там има и немалко външни експерти, които не членуват в нито една от формациите.Такива примери са досегашният шеф на ВМА проф. Николай Петров, който ще поеме здравеопазването, бившият директор на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Той ще отговаря за ресорното министерсво. Досегашният шеф на Националния осигурителен институт Бисер Петков пък ще поеме социалния ресор, посочва още "Монитор".

Вестник "Труд" съобщава: "С решение на служебния кабинет отпускат 134 милиона лева за третата метролиния". Парите са за участъка от ул. "Житница" до Околовръстния път. По думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова третата линия на метрото се очаква да бъде готова до края на 2019 година.

"Телеграф" извежда в заглавие на първа страница: "До края на 2017 година колата сама ще звъни на 112 при катастрофа". Проверка на всекидневника е установила, че обществена поръчка за избор на фирма, която да се заеме с въвеждането ма системата е-call (и-кол) у нас, е била обявена във вторник на сайта на Министерството на вътрешните работи. Стойността на проекта е близо 900 хиляди лева. С внедряването му при всеки по-сериозен инцидент ще се задейства устройство, монтирано в автомобила, което ще набира спешния номер и ще съобщава точното място на инцидента, ще дава информация за автомобила и личността на собственика му, уточнява публикацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!