Акценти от чуждестранния печат

Германските власти прогнозират нарастване на броя на търсещите убежище в страната през следващите месеци. Това съобщава вестник "Велт ам зонтаг", позовавайки се на доклад на Единния център за анализи и развитие на стратегията за борба с нелегалната миграция. Сред факторите за нарастване на броя на нелегалните имигранти авторите отбелязват   увеличаването на бежанския поток към Европа през Средиземно море, достигането от Италия на предела на възможностите й за приемане на бежанци и затягането на миграционната политика на скандинавските страни.

Великобритания е готова да плати до 40 милиарда евро в рамките на споразумение с Брюксел за излизането си от ЕС, съобщава вестник "Съндей телеграф". Високопоставени британски представители са стигнали до извода, че такова предложение, е единственият начин да се направи пробив в преговорите. Обединеното кралство ще се съгласи да плати пари на ЕС само, ако в Брюксел се съгласят да преговарят за бъдещо търговско споразумение.

Великобритания ще извърши "икономическо самоубийство", ако не е готов на компромисно споразумение за Брекзит, заяви бившият италиански премиер Романо Проди, цитиран от "Гардиън". По думите му, преговорите за Брекзит имат малък напредък. Проди призова двете страни да направят отстъпки за търговията и имиграцията, за да може да се сключи споразумение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!