Акценти от чуждестранния печат

Трима мъже са задържани, по обвинение в планиране на атентат в Ню Йорк, пише британският "Индипендънт". Един от тях вече е признат за виновен, съобщават американските власти. Според информацията, групата е смятала да взриви бомба на „Таймс Скуеър“, както и на някои от по-натоварените станции на метрото. Масова стрелба по време на концерт също е влизала в плановете на задържаните.
Британският премиер Тереза Мей подготвя обръщение, насочено към нейните критици, пише  The Telegraph. Това ще е първата ѝ реч, след изявлението, направено по време на годишната конференция на консервативната партия, припомнят от вестника. Някои народни представители изявиха мнение, че министър-председателят трябва да подаде оставка, но Мей обяви, че ще продължи да управлява с „подкрепата на цялото правителство“.
Според външният министър на Саудитска Арабия, международната общност може скоро да вдигне санкциите срещу Русия, пише всекидневникът "Известия". В свое интервю от петък, първият дипломат на Рияд е заявил, че Саудитска Арабия работи с Русия като с „приятелска страна“, като подчерта че е възможно „ние да договорим с международната общност вдигането на санкциите срещу Русия“. Според него, това може да стане в най-скоро време, пише още вестника.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!