Акценти от чуждестранния печат

До началото на следващия месец британският премиер Тереза Мей трябва да убеди Европейския съюз да придвижи напред преговорите за търговията след Брекзит. Това е предупредил председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от "Таймс". По думите му, Европейският съюз е готов да намери решение в преговорите преди европейската среща на върха в средата на следващия месец, но преди това Великобритания ще трябва да демонстрира по-голяма склонност към отстъпки по въпросите за сметката след Брекзит.
Нови мерки срещу тероризма ще бъдат въведени в Барселона, като отговор на атаката в града, вследствие на която през август загинаха 14 души, пише испанската редакция на The Local. Мерките се изразяват в поставяне на ограничения за движение на превозни средства по някои улици, най-вече в центъра на града и района около базиликата "Саграда фамилия".
Белгийски прокурор поиска екстрадицията на бившия лидер на Каталуния Карлес Пучдемон в Испания, пише Индипендънт. Адвокатът на Пучдемон Пол Бекерт заяви, че защитата ще даде писмен отговор. По негова информация съдебното слушане за възможното екстрадиране на бившите ръководители на автономната испанска област е отложено за 4 декември. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!