Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поредното изстрелване на ракета от страна на Северна Корея е сред основните теми в руските вестници. "Ведомости" отбелязва, че опитът на Пхенян застрашава сигурността на руската парламентарна делегация, която е на официално посещение в страната. Изданието цитира думите на заместник-председателя на Комисията по отбрана в Държавната дума Юрий Швиткин, който казва, че изстрелването буди недоумение, тъй като делегацията от Москва идва "тъкмо за да обсъди с Пхенян план за мирно уреждане на Корейския проблем".

В отговор на действията на комунистическата страна военните от Сеул нанесоха прецизни ракетни удари по учебни цели, пише "Московский комсомолец", а "Известия" посочва, че севернокорейските власти не са уведомили за планираното изстрелване Международната организация за гражданска авиация и така са нарушили договореностите с този орган.

Имоти на длъжници в Гърция от днес ще се продават на онлайн търгове, пишат вестниците в южната ни съседка. За днес са планирани 177 наддавания, отбелязва вестник "Вима". Изданието допълва, че гръцките банки вече са определили за продажба 10 хиляди недвижими имота на лоши платци, от които те се надяват да съберат "свежи пари" в размер на 2,5 млрд. евро в следващите 12 месеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!