Преглед на печата

"Баровците скриха лимузините", четем на първа страница на вестник Стандарт. Акцията на прокуратурата и данъчните за проверки на притежателите на луксозни коли и имоти стресна богаташите. Част от тях прибраха лъскавите возила, с които парадираха, в гаражите. Други пък ги откараха в крайградските си вили, пише вестникът. 
На мушката на прокуратурата вече са и общините, в които е имало сигнали за злоупотреби на кметове, съобщава Дума. Първата от поредицата акции бе срещу кмета на град Септември Марин Рачев. Според проверка на ДАНС, той е нанесъл щети на общината за 13 милиона лева, съобщава Стандарт. Днес ще му бъдат повдигнати две обвинения за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка, уточнява 24 часа.
Студенти завлякоха държавата с 3 милиона лева, е водещото заглавие на вестник Телеграф. Наскоро завършили висшисти са теглили заеми колкото за покупка на апартамент и сега не могат да ги връщат, показва справка на Министерството на образованието. Според нея държавата е изплатила над 2,7 милиона лева, дължими от студенти. 
Държавният бюджет е ощетен и от контрабандата на цигари, става ясно от вестник Сега. За последните 10 години незаконната търговия на цигари е ощетила хазната с над 4 милиарда лева. 
Общинските болници, които са в най-тежко финансово състояние, да станат диагностично-консултативни центрове, както сега се наричат бившите поликлиники. Това са част от мерките, които подготвя работна група от здравното министерство, за да не бъдат закрити лечебни заведения, пише Монитор
Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов призовава за референдум за гей браковете и нахлуването на джендър идеологията в образованието, съобщава вестник Труд. Каракачанов предлага три въпроса за допитването и настоява за дебат по въпроса. В коментар за вестника, лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов пита Каракачанов готов ли е да плати референдума. 
И предупреждение от вестник 24 часа - ако пушите, докато пътувате в кола с дете под 12 години в Гърция, ще ви глобят с 1500 евро и ще ви отнемат шофьорската книжка. Разпоредбата се отнася както за шофьори, така и за пушещи пътници в кола, в която има дете, уточнява изданието. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!