Еврото се стабилизира след разпродажбата

Доларът достигна 14- месечен връх спрямо кошница от валути във вторник, след като инвеститорите заложиха, че американската икономика нараства с темпове, които вероятно биха довели до това Фед да вземе решение за увеличаването на лихвените проценти от следващата година.

Щатската валута реализира масово печалби в понеделник, подкрепена от проучването на икономистите от Фед- Сан Франциско, което показа, че инвеститорите може би подценяват възможността Фед да увеличи лихвените проценти по- рано от очакваното.

Доларът също така се възползва и от слабостта на еврото, което преживя сериозен спад, след като ЕЦБ намали лихвените проценти миналата седмица и стартира програма за изкупуване на активи в опит да се справи с дефлацията.

По- добрите икономически данни от САЩ подкрепиха възгледите, че Фед може би е близо до повишаването на лихвените проценти, а печалбите на долара дойдоха в същия момент, в който нарасна и възвръщаемостта на американските облигации. Все още обаче се смята, че застоят на пазара на труда може да накара Фед да изчака още няколко тримесечия.

Доларовият индекс бе на печалба от 0,09% до 84.312. По време на ранната търговия той нарасна до 84.519, доближавайки доста върха от юли 2013 на 84.753. Пробив над него би го извел до върхове, последно видяни през юли 2010.

Щатската валута освен това нарасна до 6- годишен връх на 106.47 йени, преди да върне част от печалбите до 106.19.

Еврото пък падна до ново 14- месечно дъно на 1.2860 по време на европейската търговска сесия, но впоследствие се възстанови до 1.2936, реализирайки лека печалба за деня.

Инвеститорите масово остават с къси позиции в еврото, което е признак, че единната валута на еврозоната вероятно ще продължи да пада. Миналата седмица тя регистрира осмата си поредна седмица на загуби, което е най- лошата и губеща серия от въвеждането й през януари 1999 до сега.

Паундът се възстанови от 10- месечното дъно във вторник, след като председателят на АЦБ, Марк Карни, направи коментари, които показаха, че централната банка може да започне увеличаването на лихвените проценти през пролетта. Но подкрепата за валутата бе слаба на фона на нарастващите опасения, че Шотландия може да гласува в полза на отделянето си от Обединеното кралство.

До края на август инвеститорите изключваха всякаква възможност Шотландия да прекъсне тривековния съюз, но скорошните запитвания показаха, че вотът е на кантар, а хедж фондовете се опитаха да намерят закрила от по- нататъшното отслабване на паунда, увеличавайки по този начин волатилността.


Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25