Няма споразумение за производството в ОПЕК

Златото не успя да направи нов връх и вместо това отчете най-голям дневен спад за последния месец заради ръста на потребителското доверие в САЩ и печалбите на долара, които намалиха търсенето на жълтия метал. Слабостта се дължеше и на спада на вноса на..

публикувано на 28.09.16 в 08:08

Солиден ръст на потребителското доверие в САЩ през септември до нов пострецесионен връх

Доверието на потребители в САЩ в икономическото развитие на страната нарасна изненадващо силно през септември до 9-годишен връх, показва проучване на компанията Conference Board, което предполага, че позитивната настройка на домакинствата и..

публикувано на 27.09.16 в 17:42

Понижение на петролните цени на фона на продължаващи сериозни различия между Саудитска Арабия и Иран

През днешната търговия "черното злато" парират значителна част от доброто си поскъпване от над 3 сто в понеделник, тъй като има отслабване на оптимизма за постигане на споразумение между основните производителки от и извън ОПЕК по важния въпрос за..

публикувано на 27.09.16 в 14:38

Волатилността при петрола продължава

Златото остава стабилно, докато дилърите оценяват ситуацията след решението на Фед миналата седмица да остави лихвите без промяна. Низходящата трендлиния след върха през юли вероятно ще бъде първо тествана преди да се открият възможности за..

публикувано на 27.09.16 в 08:32

Петролът нараства на старта на седмицата

Цената на петрола нараства в началото на новата седмица след като енергийният министър на Алжир заяви вчера, че всички опции са възможни относно замразяването или намаляването на производството на черното злато на неформалната среща на страните от..

публикувано на 26.09.16 в 11:25

Петролният министър на Алжир продължава да се надява на споразумение между основните производители от и извън ОПЕК

Има значителни проблеми, които членовете на ОПЕК и Русия трябва да разрешат преди сключване на сделка за ограничаване на производството на петрол, но въпреки това се очаква постигането на напредък за едно всеобхватно споразумение, заяви алжирският..

публикувано на 26.09.16 в 11:22