SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Снимка: БГНЕС

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември.

По-голямата част от оборота за деня, който бе на стойност от 2.4 млн. лева се формира по позицията на Първа инвестиционна банка, където се сключи една пакетна сделка с 600 хил. броя акции на дружеството при цена от 2.41 лева за една ценна книга.

Сред по-ликвидните емисии на родния пазар, които натрупаха солидни ръстове в последните дни, а днес отстъпват са тези на „Химимпорт” АД, „Монбат” АД и „Неохим” АД, които изтриват между 1% и 3% от стойността си. С около 1% нараснаха пазарните оценки на „Софарма” АД и „Софарма имоти” АДСИЦ

Европейските фондови борси също са оцветени в червено, макар че успяха да стопят част от сутрешния си спад в следобедната част от сесията. Малко преди края на деня основните индекси записват спадове от около половин процент. Зад Океана търговията на Уолстрийт стартира с ръстове, водени от акциите във финансовия сектор.

ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД, www.bulltrend.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02
Газ Украйна

Топливо АД закупи имот с цел строителството на административна сграда

Чрез БФБ – София дружеството Топливо АД обяви, че на 28 септември 2016 г. е сключило нотариална сделка с „ЕРАСТ“ ЕООД за закупуване на недвижим имот. Закупеният имот се намира в гр. София, ж.к. „Младост 1 а“ и е с площ от 6061 кв. м. Той е закупен за сума в размер на 4,1 млн. лв. без ДДС. Според съобщението на компанията земята ще бъде..

публикувано на 29.09.16 в 16:46