Над души 20 са задържани при операциите на МВР срещу търговията с гласове

Снимка: БГНЕС

Над 20 са задържаните в цялата страна при операции на МВР срещу купуването на гласове. Това съобщават от вътрешното ведомство. 

В хода на операцията в Пазарджик и Панагюрище е извършено претърсване на къща в Стрелча, обитавана от 68-годишна жена. Разследването е започнало след получен сигнал за предлагане на имотни облаги на хора срещу упражняване на право на глас. При претърсването от дома са иззети множество тетрадки и флаш памети, които съдържат лични данни на лица, разпределени по населени места. Жената е задържана с полицейска мярка за срок от 24 часа.

В рамките на спецоперацията на територията на Разградска област са проверени множество заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти. Само в село Осенец служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" са инспектирали 3 офиса за бързи кредити, заложна къща и 3 търговски обекта. На изградените 11 контролно пропускателни пункта, съвместно с екипи на жандармерията са проверени близо 300 превозни средства.

9 души са задържани в рамките на полицейските действия, реализирани на територията на ОД-МВР Добрич, допълват от МВР. В хода на операцията са проверени общо 326 автомобила.

Във Варненско при акцията срещу купуване на гласове са задържани 15 души. Образувани са 3 досъдебни производства. До момента са проверени 11 търговски обекта.

Четири досъдебни производства, три от които за държане на дърва за огрев без необходимите документи за произход, са образувани при специализираната операция в Твърдица, област Сливен. В рамките на акцията се проверяват също търговски обекти и заложни къщи.
По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Операции на МВР срещу купуването на гласове на различни места в страната

20 души са задържани днес при операции на МВР срещу купуването на гласове на различни места в страната. От МВР уточняват, че служители от Криминална, Икономическа, Охранителна и Пътна полиция на областните дирекции, заедно се екипи на Жандармерията, проверяват частни адреси, търговски обекти и места, за които са събрани данни, че се осъществяват..

публикувано на 03.10.24 в 18:37
Старши комисар Владимир Маринов разяснява подробности за плантацията с канабис.

Полицията задържа мъж за купуване на гласове в Карнобат

Полицията задържа мъж в Карнобат, заподозрян за купуване на гласове. При претърсване у него са намерени лични и дебитни карти, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Владимир Маринов. Той уточни, че тепърва ще бъдат разпитвани собствениците на картите. Задържаният досега не е имал прояви, свързани с нарушаването на..

публикувано на 03.10.24 в 17:04

Къде има акции на МВР срещу купуването на гласове?

Продължават акциите на МВР срещу купуване на гласове. Днес такива текат на няколко места в страната. 15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта Във Варна има задържани. Акцията е започнала през изминалата нощ в квартал "Аспарухово".  От полицията в морския град обясниха, че имат данни за влияние на вота чрез..

публикувано на 03.10.24 в 11:54

Акция срещу купуването на гласове в Разградско

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда днес в Разградска област, съобщават от полицията.  Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с..

публикувано на 03.10.24 в 10:03

5 бързи производства за престъпления против политическите права на гражданите в Кюстендилско

Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се провеждат действия по разследване на извършени престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са пет бързи производства за извършени престъпления против политическите права на гражданите. В рамките на водените производства е установено, че в гр. Кюстендил, гр. Дупница и..

публикувано на 03.10.24 в 09:50

Акция в Твърдица срещу търговията с гласове

В Твърдица тече акция срещу търговията на гласове. Входовете и изходите на града са под полицейско наблюдение. Проверяват се частни имоти по схемата – дърва срещу гласове.  До момента са намерени 30 кубика дърва без марки. Над 10 кубика са били в 1 имот.  Към този момент няма задържани за купуване на гласове, но се проверяват частни..

публикувано на 03.10.24 в 09:05
архив

В ход е СПО срещу купуване на гласове в Бургас

В ход е специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, ограничаване разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия...

публикувано на 03.10.24 в 08:53

При полицейска акция срещу купуването на гласове има задържани във варненския кв. "Аспарухово"

В момента на територията на Варна се провежда специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове, за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27-ми октомври. Има задържани лица във варненския квартал "Аспарухово". Очаквайте подробности. Главен инспектор Драгостин Тодоров: "В рамките на национална специализирана полицейска..

публикувано на 03.10.24 в 08:18

Кандидат за депутат от АПС е в ареста. Купувал ли е гласове?

Кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" е задържан, обяви пред БТА защитникът му – адвокат Йордан Киров. Той бил отведен в следствения арест за купуване на гласове. Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено. Представители на Комисията за противодействие на корупцията..

обновено на 03.10.24 в 07:59

Тече разследването, при коетоъразследващи влязоха в имоти на кандидат-депутат

Продължава разследването на службите, при което вчера екипи на МВР и Антикорупционната комисия влязоха в имоти на кандидат-депутат. По непотвърдена информация, акцията е била по неотложност. Действията на спецслужбите са започнали още в ранния следобед на вчерашния ден. Снощи БНР съобщи, че екипи на Националната полиция, ГДБОП и..

публикувано на 03.10.24 в 07:40