Полицията задържа мъж за купуване на гласове в Карнобат

Плантация с канабис за 7,5 млн. лева откриха органите на реда в с. Винарско

Старши комисар Владимир Маринов разяснява подробности за плантацията с канабис.
Снимка: ОД МВР - Бургас

Полицията задържа мъж в Карнобат, заподозрян за купуване на гласове. При претърсване у него са намерени лични и дебитни карти, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Владимир Маринов. Той уточни, че тепърва ще бъдат разпитвани собствениците на картите. Задържаният досега не е имал прояви, свързани с нарушаването на изборното законодателство. До момента има образувани пет досъдебни производства на територията на област Бургас, уточни той.

Задържането е част от провеждането на  специализирана полицейска операция на МВР Бургас срещу купуването на гласове, срещу наркоразпространението и срещу битовата престъпност, поясни ст. комисар Маринов.

Полицаите от Районното управление в Камено са разкрили оранжерия с канабис в частен имат в село Винарско.Тя е била много добре оборудвана, с капково напояване и с голямо количество торове. Канабисът се е отглеждал в двора на къщата, който е близо един декар. Засятата площ е била около 650-700 квадратни метра.Продукцията е била сушена в две отделни помещения на къщата.

Установен е собственикът на имота. Това е 61-годишен криминално проявен мъж, който не е осъждан, подчерта директорът на бургаската полиция и допълни, че се издирва към момента още едно лице.

Растенията са били 30 реда, по първоначални изчисления около 10 хиляди стръка. Намерени са и 250 килограма суха зелена тревна маса, която е била готова за продажба.

Зам.-окръжният прокурор Мануел Манев съобщи, че стойността на канабиса възлиза на около 7,5 милиона лева:

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура Бургас. Предстои да бъдат разгледани доказателствата и ще се установи кои лица ще бъдат съпричастни. След това ще се установи какви мерки за неотклонение ще бъдат взети и повдигнати обвинения. Най-важно е да се установи дали има съучастници и кой в каква роля е, съответно дали има пласиране и къде от тези наркотични вещества."

Старши комисар Маринов уточни, че една част от канабиса е бил предназначен за местния пазар, а друга най-вероятно за износ.

Според съседи на задържания, мъжът е болен и употребявал  наркотици. Друг добави, че става въпрос за баща и син наркомани.

Като част от операцията, в айтоското село  Мъглен са намерени и иззети конопени растения в саксии. Образувано е досъдебно производство, обяви още директорът на ОДМВР-Бургас.

Отделно в с. Трънак, община Руен е задържан мъж за незаконно притежание на културни ценности. 



По публикацията работи: Александра Маркарян

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Операции на МВР срещу купуването на гласове на различни места в страната

20 души са задържани днес при операции на МВР срещу купуването на гласове на различни места в страната. От МВР уточняват, че служители от Криминална, Икономическа, Охранителна и Пътна полиция на областните дирекции, заедно се екипи на Жандармерията, проверяват частни адреси, търговски обекти и места, за които са събрани данни, че се осъществяват..

публикувано на 03.10.24 в 18:37

Над души 20 са задържани при операциите на МВР срещу търговията с гласове

Над 20 са задържаните в цялата страна при операции на МВР срещу купуването на гласове. Това съобщават от вътрешното ведомство.  68-годишна жена от Стрелча е арестувана за търговия с гласове В хода на операцията в Пазарджик и Панагюрище е извършено претърсване на къща в Стрелча, обитавана от 68-годишна жена. Разследването е започнало..

публикувано на 03.10.24 в 13:50

Къде има акции на МВР срещу купуването на гласове?

Продължават акциите на МВР срещу купуване на гласове. Днес такива текат на няколко места в страната. 15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта Във Варна има задържани. Акцията е започнала през изминалата нощ в квартал "Аспарухово".  От полицията в морския град обясниха, че имат данни за влияние на вота чрез..

публикувано на 03.10.24 в 11:54

Акция срещу купуването на гласове в Разградско

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда днес в Разградска област, съобщават от полицията.  Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с..

публикувано на 03.10.24 в 10:03

5 бързи производства за престъпления против политическите права на гражданите в Кюстендилско

Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се провеждат действия по разследване на извършени престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са пет бързи производства за извършени престъпления против политическите права на гражданите. В рамките на водените производства е установено, че в гр. Кюстендил, гр. Дупница и..

публикувано на 03.10.24 в 09:50

Акция в Твърдица срещу търговията с гласове

В Твърдица тече акция срещу търговията на гласове. Входовете и изходите на града са под полицейско наблюдение. Проверяват се частни имоти по схемата – дърва срещу гласове.  До момента са намерени 30 кубика дърва без марки. Над 10 кубика са били в 1 имот.  Към този момент няма задържани за купуване на гласове, но се проверяват частни..

публикувано на 03.10.24 в 09:05
архив

В ход е СПО срещу купуване на гласове в Бургас

В ход е специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, ограничаване разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия...

публикувано на 03.10.24 в 08:53

При полицейска акция срещу купуването на гласове има задържани във варненския кв. "Аспарухово"

В момента на територията на Варна се провежда специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове, за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27-ми октомври. Има задържани лица във варненския квартал "Аспарухово". Очаквайте подробности. Главен инспектор Драгостин Тодоров: "В рамките на национална специализирана полицейска..

публикувано на 03.10.24 в 08:18

Кандидат за депутат от АПС е в ареста. Купувал ли е гласове?

Кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" е задържан, обяви пред БТА защитникът му – адвокат Йордан Киров. Той бил отведен в следствения арест за купуване на гласове. Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено. Представители на Комисията за противодействие на корупцията..

обновено на 03.10.24 в 07:59

Тече разследването, при коетоъразследващи влязоха в имоти на кандидат-депутат

Продължава разследването на службите, при което вчера екипи на МВР и Антикорупционната комисия влязоха в имоти на кандидат-депутат. По непотвърдена информация, акцията е била по неотложност. Действията на спецслужбите са започнали още в ранния следобед на вчерашния ден. Снощи БНР съобщи, че екипи на Националната полиция, ГДБОП и..

публикувано на 03.10.24 в 07:40