Няма опашки на изборите в Мадрид

Изборният ден в Мадрид протича спокойно. Това съобщи за "Хоризонт"  Христо Дянков,  член на СИК в Мадрид: Всичко е нормално. Опашки все още няма. Очакваме същия процент гласуващи като бройка, плюс, минус 50 човека. Предния път гласуваха малко над 400...

публикувано на 13.11.16 в 11:04

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес

Премиерът  Бойко Борисов  заяви, че ГЕРБ няма да участва в управлението под никаква форма, ако днес загуби балотажа. Министър-председателят гласува в 78-о училище "Христо Смирненски" в Банкя. Борисов коментира, че не се чувства притеснен в днешния ден и..

публикувано на 13.11.16 в 10:54

При много висока избирателна активност и добра организация протича балотажът в Кипър

При много висока избирателна активност и добра организация протича балотажът в Кипър. Сънародниците ни на острова гласуват в 6 изборни секции. До 10 ч. в балотажа в Кипър своя вот за президент и вицепрезидент дадоха около 700 българи, което е висока..

публикувано на 13.11.16 в 10:46

Изборният ден във Великобритания започна нормално и при висока активност

Изборният ден във  Великобритания  започна нормално и при висока активност, съобщиха за "Хоризонт" от една от секциите в Лондон. В английската столица има 17 секции, а общо за Великобритания – 53. В лондонския квартал "Баркинг", където при първия тур..

публикувано на 13.11.16 в 10:44

По-ниска избирателна активност на балотажа в Австралия

За сънародниците ни в  Австралия  изборният ден почти приключва. Там избирателните секции са 5 и са разположени в различни градове. Явор Константинов  – организатор на изборната секция в Мелбърн, каза в "Преди всички", че на първия тур на..

публикувано на 13.11.16 в 10:37

Гласуваме на втори тур за президент и вицепрезидент

Днес се провежда вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент. Гласуването започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа. Вотът и на втория тур е задължителен, но санкции ще се налагат на избиратели, които не са гласували на първия и втория..

обновено на 13.11.16 в 10:08

Висока избирателна активност в ранните часове на втория тур на президентските избори

Над 600 наблюдатели от Института за социална интеграция следят за спазването на изборните правила днес. Те отчитат голяма активност в първите часове на изборния ден, денят е започнал нормално, а избирателните секции са отворили навреме, с изключение на..

публикувано на 13.11.16 в 10:06

Община Якоруда в деня на изборите

Официалната безработица в Община Якоруда е над 60%. Ударът е предимно върху мъжете, които преди години са били заети в строителството. Въпреки настоящето якорудчани помнят, че техните предци са създали първия картел още по времето на Османската империя..

публикувано на 13.11.16 в 09:44

Изборният ден в Москва започна нормално

Изборният ден в Москва започна нормално. Постепенно се увеличава избирателната активност на провеждащите се днес президентски избори у нас.  Сънародниците ни в Москва явно ще предпочетат да гласуват по рано, защото преди седмица пред избирателната секция..

публикувано на 13.11.16 в 09:39

Нов сигнал за нарушение в столичния квартал "Младост"

Освен за президент и вицепрезидент днес жителите на столичния квартал "Младост" гласуват и за кмет на район. В 144-то училище, в трета част на квартала, изборният ден започна със закъснение. Хората бяха недоволни, защото една от избирателните секции,..

публикувано на 13.11.16 в 09:36

ЦИК: Не очакваме проблеми със секционните комисии

Днес е вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент. Издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от БСП  Румен Радев  и кандидатът на ГЕРБ  Цецка Цачева  участват в надпреварата на балотажа. В бюлетината за първи път ще присъства и трето..

обновено на 13.11.16 в 09:26

В. Нушева: Очакваме повече агитация и опити за оказване на въздействие върху избирателите

Този път секционните избирателни комисии ще срещнат по-малко трудности при провеждането на изборите, отколкото на първия тур, когато освен за президент и вицепрезидент се гласуваше и за референдум. Това очакване сподели  Ваня Нушева  от Асоциация..

публикувано на 13.11.16 в 09:14

Ще се повтори ли високата избирателна активност в Област София и тази неделя

На първия тур на президентските избори миналата неделя най-висока избирателна активност беше отчетена в Област София. Една от основните теми за разговор в село  Нови хан , община Елин Пелин, не от днес са именно изборите за президент.  Живко Панайотов  и..

публикувано на 13.11.16 в 08:52

С нарушение започна изборният ден в столичния кв. "Младост" 3

Освен за президент и вицепрезидент днес жителите на столичния квартал "Младост" гласуват и за кмет на района. С нарушение започна изборният ден в 144-то училище "Народни будители" в "Младост" З, където в 7.00 часа вратите на изборната секция 86 бяха..

публикувано на 13.11.16 в 08:35

Стефка Пенчева: Много от незрящите днес няма да отидат до урните

Гласоподавателите с увреждания могат да ползват транспорт до избирателните секции и придружител, като се обърнат към съответната община за съдействие. Много от незрящите обаче днес няма да отидат до урните, обясни  Стефка Пенчева , която е незряща и е..

публикувано на 13.11.16 в 08:25

В Италия следят развоя за избор на президент у нас

На първия тур в Италия гласуваха 2245 български граждани в общо девет секции: посолството в Рим, в генералното консулство в Милано, Римини, Сиена, Пиза, Неапол, Кастеламаре Ди Стабия, Фоджа и Сант Еуфемия д’Аспромонте. По цялото протежение на Апенинския..

публикувано на 13.11.16 в 07:50

Над 13 хиляди полицаи ще охраняват вота в деня на балотажа

Полицейски патрули ще охраняват всички изборни секции в страната. Екипи на вътрешното министерство ще отговарят и за охраната на изборните материали. След края на изборния ден патрулите на МВР ще охраняват и автомобилите, които ще пренасят протоколите от..

публикувано на 13.11.16 в 06:25

Късното получаване на изборните книжа поставя на сериозно изпитание подготовката за втория тур в Благоевград

Късното получаване на изборните книжа поставя на сериозно изпитание подготовката за втория тур на президентските избори, заявиха от РИК в Благоевград.  Тази сутрин членове на комисията са заминали за печатницата и се очаква най-рано на обед изборните..

публикувано на 11.11.16 в 09:48
Бойко Борисов и Цецка Цачева

Бойко Борисов: Цачева е най-подготвената и снощи го доказа

Премиерът  Бойко Борисов  смята, че Цецка Цачева  във всяка една сфера беше по-добра от господин Румен Радев . Грешката за този резултат е моя, не на госпожа Цачева. Тя е най-подготвената и снощи го доказа, размазвайки Радев. Като са убили роднините ѝ,..

публикувано на 11.11.16 в 09:23

Надежда Михайлова-Сталянова: Тезата "комунизъм-антикомунизъм" работи само за част от избирателите

Видяхме и чухме двама много различни в езиковото си поведение опоненти. Докато Цецка Цачева говори като обигран политик, при Румен Радев видяхме конкретност, лаконичност и яснота в отговорите, защото той не е свикнал толкова да бъде под лупата на..

публикувано на 11.11.16 в 08:05