Нешка Робева:

Нека Дядо Коледа помогне на българските деца да осъществят мечтите си

Новият спектакъл на Нешка Робева "Има такова шоу" ще бъде представен на 12 декември в зала 1 на НДК. Ще има едно единствено представление, по време на което зрителите ще могат да се насладят не само на грацията на гимнастичките ни, но и на ангелските гласове на момичетата на Нели Андреева, да се докоснат до славата на златната ни олимпийска двойка по акробатика, да аплодира световните ни шампионки по художествена гимнастика, аеробика, естетическа гимнастика, карате… 


Легендарната ни треньорка по художествена гимнастика и автор на редица музикално-танцови спектакли през последните години каза пред Радио София, че спектакълът отново е с кауза да бъдат осигурени средства за обучение на младите спортистки, не само в художествената гимнастиката, но в другите гимнастически спортове. По думите и "няма по-голям стимул от това гимнастическата зала да бъде достъпна и да има достатъчно треньори":

Бях решила, че с миналогодишния спектакъл приключвам. Тази година бе не особено благоприятна за мен и реших късно да направим спектакъла, но въпреки това смея да кажа, че се получава. Пак се отзоваха познатите момичета от шоуто. Тази година след "Аватар", който ще покажат децата от "Нюанс", ще влязат нашите танцьорки, за да играят един огнен, нестинарски танц. Момичетата изразиха желанието си да участват безвъзмездно в полза на спорта.

СнимкаНе ни се искаше отделните изпълнения да бъдат като на концерт, затова и създадохме една сюжетната линия, в чийто център е малка фея, която заспива и вижда в своя сън всичко онова, което изниква в детското съзнание - и шампионите, и стълбчките, и скачането, и летенето във въздуха, разкри част от програмата Робева. Тя не изключи възможността при добър зрителски интерес да започне организацията на по-голяма шоу-програма, която да бъде представена на турне в големите градове с цел популяризиране на различните видове спорт и събиране на средства за младите спортисти.     

Нешка Робева бе категорична, че няма по-добра инвестиция за една държава от тази в спорта, защото това означава да се инвестира в здравето на нацията, а оттам и в образованието и икономиката. Дори посочи като пример, че в Америка, когато ти искат CV-то, те питат какво си спортувал, защото спортистите умеят да поемат рискове и не се отказват лесно пред трудностите. В края на гостуването й в "Радиоприемница" тя си пожела Дядо Коледа да се обърне повече с лице към България и най-вече към българските деца, за да им даде възможност да осъществят своята мечта. И това да не зависи от това дали техните родители могат да плащат.

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Паметникът на Незнайния войн - символ на честта, родолюбието и саможертвата

Успоредно с празника за независимостта на България, Паметникът на Незнайния войн навършва 36 години от създаването му. Историята около неговото издигане е изпълнена с най-различни перипетии. Визията му търпи няколко промени, но символиката, която носи, се запазва и до ден днешен. Първият монумент от такъв вид е издигнат във Великобритания през 1920..

обновено на 10.01.19 в 14:52
Иван Бърнев

Иван Бърнев: Учили сме се в движение на актьорско майсторство в киното

Гост в предаването "Кой кой е" по Радио София бе един човек, преживял десетки съдби благодарение на своята кариера. А това е така, защото той е актьор. Името му е Иван Бърнев. Роден е през 1973 година в Добрич, но детството му преминава във Варна. Отраснал там през 80-те, първите му години са били изпълнени със смях и забави, неприсъщи на децата..

публикувано на 17.12.18 в 11:38

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и умствени нарушения, които има заради аутизма. Едно от най-явните подобрения, които майка му Албена..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Първата песен на български на Jeremy? е с Кирил Маричков и носи социални послания

В предиобеда днес с удоволствие се срещаме с група Jeremy? , а поводът удвоява удоволствието. Ташо, Ерсин и… Гергана са в студиото на Радио София, за да поговорим за изненадата у мнозина меломани - първата песен на български. И докато още недоумявате – обясняваме: Гергана няма да видите с музикален инструмент на сцената, но тя подкрепя репертоара..

публикувано на 14.12.18 в 12:13

Накъде в София

КОНЦЕРТ В Националния дворец на културата, в Зала 1, от 19.00 ч. ще започне симфоничния концерт "Виртуозите" от програмата на 32-ия Новогодишен музикален фестивал. С участието на контрабасиста Рик Стотийн, който ще свири за първи път в България.  Младият, вече утвърден на световната концертна сцена музикант ще партнира на цигуларя Минчо Минчев за..

публикувано на 14.12.18 в 09:30

Дагмар Гайслер: В книгите децата могат да се скрият на най-хубавото тайно място

Поредната среща от VІ Литературен фестивал, на който гостува Радиоприемница , е с детската писателка Дагмар Гайслер . Тя е родена в Зиген, Германия. Следва графичен дизайн във Висбаден и още по това време започва да работи като илюстратор. Досега са издадени множество детски книги с нейно оформление, а също художествена и специализирана..

публикувано на 13.12.18 в 17:20

Дигитална система в "Шейново" помага за деликатно измерване на CO₂ при рискови бебета

В Неонатологичното отделение към Втора АГ болница „Шейново“, ръководено от д-р Донка Узунова получават апаратура от Българската Коледа няколко години. В предишно издание на инициативата тук е доставен ехограф – за достъпен и безвреден метод на диагностика, макар и със специфични трансдюсери. Дотогава са пригаждали такива устройства за възрастни,..

публикувано на 13.12.18 в 16:02