Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свилен Нейков:" В следващо време плащанията ще бъдат по-малки, а оттам и данъците ще бъдат по -малки"

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков коментира решението на националния съвет за тристранно сътрудничество да увеличи от 10 на 12 процента данъка върху печалбите от Спортния тотализатор. Според специалистите това означава намаление на средствата, които тото-то отделя за спрота от 21 на 19 процента.

"Моят коментар, е че това ще подлежи на обсъждане и дискусии, така че да се намери най-добрата формула за етапа в който живеем и съществуваме. Всички искаме да получаваме много и от различни места, като приходи.Мисля, че в следващо време плащанията ще бъдат по-малки, а оттам и данъците ще бъдат по -малки. При всички случай в сегашното положение в което се намира България трябва да търсим компесаторни механизми, който да отговорят на изискванията. В крайна сметка трябва да стинем малко зъби за да излезнем от това положение в което се намираме.

Тези три процента намаление на парите от Тото-то за спорта и федерациите, как ще се отразят върху тях?

Нека още малко да изчакаме. На този въпрос ще мога да дам отговор следващата седмица. Според мен в четвъртък или петък ще стане ясен отговора.

 

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна