Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Уест Хем" с изненадваща победа над "Астън Вила" с 2:1

 

Закъсалият отбор на "Уест Хем" взе изненадваща победа с 2:1 като домакин срещу борещия за участие в европейските турнири отбор на "Астън Вила" в отложена среща от Висшата лига на Англия по футбол. С успеха домакините се измъкнаха то зоната на изпадащите, а отборът на Стилиян Петров се отдалечи от 4-то място във временното класиране.

Марк Ноубъл вкара за "Чуковете" в последната минута на първото полувреме и даде надежда на лондончани, че могат да запишат първи домакински успех в първенството. В 50-та минута нападателят на "Вила" Ашли Йънг пропусна да изравни от дузпа, но 2 минути по-късно се реваншира, като вкара за 1:1. 5 минути преди края "Астън Вила" остана с човек по-малко на терена след червения картон на Хабиб Бейе. Домакините взеха 3-те точки с гол на Зевън Хайнс в последните секунди на двубоя.

Стилиян Петров игра за гостите през целия двубой, въпреки контузията си в глезена, като получи жълт картон в 68-та минута.

След победата "Уест Хем" се изкачи до 16-то място с актив от 10 точки, а "Астън Вила" остана на 7-та позиция с 18 точки. Начело е "Челси" с 27 точки, пред "Манчестър Юнайтед" с 25 и "Арсенал" с 22 точки.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна