Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: За първи път има реални действия срещу прекрачилите закона в управлението

"За първи път след толкова години в България има реални действия за тези, които са прекрачили закона в едно управление". Това каза в предаването "Преди всички" на "Хоризонт" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. "Смятам, че от подхода, който реализираме днес и президента, и бившите управляващи са доста притеснени от това, което се случва като процеси в държавата", заяви вицепремиерът.

Цветанов допълни, че разработването на интегрирана стратегия за противодействие на престъпността е първата препоръка от последния доклад на ЕК. "Това, което възприемаме като подход е всички законодателни промени да бъдат подложени на обществено обсъждане", каза Цветанов за стратегията, която ще бъде официално представена днес в Народното събрание. Той допълни, че проектът ще разчита на комплексен подход между институциите, неправителствените организации и партньорите от ЕС.

Цветанов каза още, че и според експертите, които ползват за изработването на тази стратегия в България до голяма част корупцията и организираната престъпност се покриват."За мен най-важното и най-същественото е обособяването на потенциал от хора, които ще бъдат изведени от ежедневната си дейност, за да работят по тези въпроси. "Последните 20 години наблюдваме стратегии, които са само писани. Искаме да реализираме този прокт не само от едно ведомство, но говорим за общ проект", уточни отново вицепремиерът.

Той каза още, че е разпоредил на всички областни дирекции, че се дава пълна оперативна свобода за работа и действие. Цветан Цветанов декларира,
че ще стои винаги зад професионалните действия на честните служители в МВР.

По публикацията работи: Лъчезар Цветков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени