Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Иван Демерджиев

Иван Демерджиев: Ще има развитие по темата "Хемус"

"Аз съм последният човек, който може да бъде заподозрян в работа с ГЕРБ. Учуден съм защо Бойко Рашков първо не проведе разговор с мен, преди да проведе разговор с медиите ". Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи  Иван..

публикувано на 12.08.22 в 08:27
Евгений Кънев

Евгений Кънев: "Булгаргаз" е пасивна структура, свикнала да работи с един доставчик

"Странно е, че тема, която със сигурност не е най-важната и в икономиката, и в обществения живот, реално стана номер 1 във всички аспекти. Икономиката си върви, газ има, България чупи всички рекорди по производство и износ, което означава, че към..

публикувано на 12.08.22 в 08:01

В Трявна отново се провежда фестивалът "Fun навън"

В Трявна за четвърта поредна година се провежда фестивалът "Fun навън", който събира малки и големи за няколко дни, изпълнени с емоции. Организаторът Марго Симеонова сподели за БНР, че все повече хора изявяват желание да се включат с лекции и работилници..

публикувано на 11.08.22 в 13:18
Мая Методиева

Сдружение събира дрехи и обувки за деца от бедни села във Врачанско

Сдружение „Бъди добър! Прави добро!“ събира дрехи и обувки за деца от малки бедни села на територията на Област Враца. Голяма част от тях живеят на прага на бедността. Някои не ходят на училище, защото нямат с какво. За БНР Мая Методиева..

публикувано на 11.08.22 в 13:07

Какво представлява работата на доброволците

Имаме регистрирани формирования по Закона за защита от бедствия и аварии и помагаме на службите на пожарната, когато се налага. Може да е свързано с природно бедствие, наводнение, земетресение, пожари. Пожарите са най-чести. Ходим също на..

публикувано на 11.08.22 в 12:50
Диана Ефтимова

Казус с ПП е в основата на споровете за състави на РИК в страната

Правилата за изборите през октомври са абсолютно същите като за тези, които се проведоха през юни 2021 година. „Не би трябвало да има затруднения за изборната администрация на различните нива и тя може да проведе доста успешни избори" Това каза..

публикувано на 11.08.22 в 12:04

Соколов: Правителството се заявява като играч в полза на партиите, склонни да преговарят с "Газпром"

Служебното правителство ще има някакъв ефект върху изборите, тъй като самата реторика на това каква тежка зима предстои, когато това се изказва от служебните министри, по някакъв начин предначертава едва ли не и пътя на следващото правителство. Тоест..

публикувано на 11.08.22 в 11:41
Заместник-министър Надя Христова, МИР

До 21 септември микро, малки и средни предприятия могат да кандидатстват за 260 млн. лв. по Плана за възстановяване

Процедури за 735 милиона лева безвъзмездни средства ще бъдат налични за малкия и среден бизнес до края на годината през програми, управлявани от Министерството на иновациите растежа, обяви вчера служебния министър на иновациите растежа Александър..

публикувано на 11.08.22 в 10:47
Явор Гечев - служебен министър на земеделието

Явор Гечев: Няма риск украинско зърно да се продава като българско

Няма риск украинско зърно да се продава като българско, защото трябва да има сертификат за произход.  Това каза за БНР министърът на земеделието Явор Гечев.  Той е против намесата на държавата в изкупуването на зърно и друга земеделска продукция...

публикувано на 11.08.22 в 08:51

Отменят бедственото положение заради пожарите в общините Харманли, Любимец и Свиленград

Потушени са два от големите пожари в Хасковско – Изворово-Йерусалимово и Бисер-Белица. Дежурни автомобили следят да няма разпалване на огнищата. "До 12:00 ще отменя и бедственото положение за тези три общини – Харманли, Любимец,..

публикувано на 11.08.22 в 08:41