Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Белене като място на памет - виртуален тур и разговори с оцелели

Виртуални разговори с оцелели, 3D тур, възможност за посещение на място. Това е възможно благодарение на проект за комунистическия трудов лагер в Белене.  Програмата "Истории от Белене" е реализирана от фондация "Софийска платформа"...

публикувано на 26.05.23 в 10:13

Предстои промяна на европейско ниво на стойностите за замърсяване на въздуха

Над 15 000 души у нас ежегодно умират преждевременно заради здравословни проблеми, свързани с качеството на въздуха.  Предстои да се промени европейски регламент, касаещ стандартите за качеството на въздуха. " Ние замърсяваме все повече, въздухът..

публикувано на 26.05.23 в 10:07
Иван Гешев

Адела Качаунова: Възможно е 14 гласа да стигнат за отстраняването на Гешев, би било горчива победа

Механизмът за разследване на главния прокурор бе одобрен и на второ четене в правната комисия на парламента. За "тримата големи" в съдебната система обаче се предвижда обща процедура за избор и отстраняване. "Прилича на едно изтъргуване – ще..

публикувано на 26.05.23 в 09:31

Овче сирене с краве мляко - защо няма ефективен механизъм за контрол?

След като изследване по ДНК анализ в реномирана международна лаборатория показа, че в четири от петте най-скъпи марки овче сирене у нас е било открито съдържание на краве мляко , платформата Сдружение за достъпна и качествена храна е получила над..

публикувано на 26.05.23 в 08:56
Тихомир Безлов

Тихомир Безлов: Името на Къро ни дава много възможности да спекулираме

" Пада голямо записване през последните дни . С един обикновен джиесем можете чудеса да направите в днешно време. С несложен софтуер можете да сглобите потресаващи записи. Дори от срички можете да сглобите перфектно интервю . Това е реалност..

публикувано на 26.05.23 в 08:07
Георги Ангелов

Георги Ангелов: Не може да караме второто полугодие без бюджет

"За първото полугодие, до края на юни може би няма да е проблем. В края на юни ще дойдат годишните корпоративни данъци. Ще има приходи, но второто полугодие, особено есента и зимата, обикновено разходите са много повече от приходите. Особено ако..

публикувано на 26.05.23 в 07:47
Емануил Йорданов

Емануил Йорданов: За последните 30 години имаме доказан един скандал с подслушване

"Живеем в динамично време. Преплитат се много интереси. Има много хора, които искат да се запази положението такова, каквото е . Няма някаква особена изненада. Интересното е, че в центъра на скандала стои народен представител, който е известен с..

публикувано на 26.05.23 в 07:32

Дни преди изборите за нов ректор Великотърновският университет се тресе от скандали

Три дни преди изборите за нов ректор и ръководство, Великотърновският университет се тресе от скандали. Преподавателят по журналистика доцент Иво Инджов показа пред журналисти съобщение, което е получил от настоящия ректор, в което са заплашвани трима..

публикувано на 26.05.23 в 06:55
Снимката е илюстративна

"Хората искат да видят нещо автентично, нещо майсторско." Фестивал на занаятите и изкуствата в Добрич

Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич. Той се организира от Фондацията "Добруджа – история, традиции и култура" и ще продължи три дни, до 28 май включително.  Мястото на провеждане е площад "Свобода", където ще бъдат подредени..

публикувано на 26.05.23 в 06:37