Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

"Кино в длан" - смелостта да заснемеш филм с мобилен телефон

Седмото издание на фестивала на мобилното кино "Кино в длан" ще отличи филмови постижения, заснети с мобилни телефони . Церемонията ще бъде тази вечер в столичното кино "Одеон". Фестивалът е първият у нас за филми от подобен тип. Участват..

публикувано на 07.02.23 в 10:40

Платформата Time Heroes откри номинациите за годишните награди за доброволчество

За шеста поредна година платформата за доброволчество Time Heroes ще отличи с годишни награди приноса на доброволците. "Те са един символичен жест, за да им благодарим за усилията ", каза пред БНР изпълнителният директор на платформата Наталия..

публикувано на 07.02.23 в 09:43
Адвокат Ина Лулчева

Адв. Лулчева: Ще заведем дело, че изобщо е повдигнaто обвинение на Пламен Бобоков

" 32 месеца - за които ще платят българските данъкоплатци ". Това заяви пред БНР адвокат Ина Лулчева, след като прокуратурата прекрати разследването за търговия с влияние срещу президентския секретар Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.  "..

публикувано на 07.02.23 в 09:43
доц. Огнян Боюклиев

Доц. Огнян Боюклиев: Да се стремим не към евтина храна, а към качествена храна и високи доходи

Политиката бърка икономиката.  Това каза пред БНР доц. д-р Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания към БАН. Административно няма как да задържиш цените . Нито ще има рязко повишаване, нито падане на цените, каквото и да прави..

публикувано на 07.02.23 в 09:09

Не стихва интересът нито към ипотечните, нито към потребителските кредити. Спестяванията също растат

Интересът към банковите кредити не е стихнал, независимо от икономическата обстановка , в която се намираме. Това заяви пред БНР финансовият консултант от портала "Моите пари" Иван Стойков. По думите му няма спад в интереса както при..

публикувано на 07.02.23 в 08:33

Нора Чолакова, БТА: Спокойна е обстановката в Адана

"Спокойна е обстановката в Адана. Ситуацията е под контрол". Това заяви пред БНР Нора Чолакова -  журналист от БТА .  Тя е пристигнала в района на бедствието снощи. По думите й хаосът на летището е бил много голям, а проверките са се забавили...

публикувано на 07.02.23 в 08:31

Д-р Елисавета Генчева: Съседите се познават тогава, когато си помагат!

Съседите се познават тогава, когато си помагат! Това заяви пред БНР д-р Елисавета Генчева, която е била част от екипа на болница "Хигия", която организира полева болница при предишно голямо земетресение в Турция през август 1999 г.  Над 4300..

публикувано на 07.02.23 в 08:05

Илхан Карабулут: Трагедията е голяма. Турция има опит да се организира след земетресения

" Трагедията е голяма ", обобщава картината в Турция след земетресението сънародникът ни Илхан Карабулут, който живее в Истанбул. Карабулут познава отлично района на бедствието, където е един от първите екскурзоводи. " Районът е познат на..

публикувано на 07.02.23 в 07:44

27 български доброволци тръгват към Турция

27 български доброволци тръгват днес към Турция в помощ след опустошителното земетресение от вчера, заяви пред БНР един от тях - Георги Влайков, който е и председател на Сдружението "Аварийно спасяване" в Пловдив. Над 4300 станаха загиналите..

публикувано на 07.02.23 в 07:42

Д-р Стамболийска: Днешното поколение трябва да знае и помни делото на Апостола

Поредица от открити уроци за Апостола на свободата Весил Левски започна Регионалният исторически музей във Велико Търново. Двуседмичната образователна инициатива е част от проекта "Музей в куфар" и е посветена на 150-ата годишнина от гибелта на Левски...

публикувано на 07.02.23 в 06:40