Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05 до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова. 

Публикации

Д-р Галина Гарева, митрополит Григорий и Зорница Стоянова

Областният съвет на БЧК във Велико Търново отличи изявени доброволци

На 5 декември отбелязване Международния ден на доброволеца. Младежи и хора с различни професии избират да се отдадат на доброволчеството като помагат на Българския червен кръст в различни каузи. Най-голямата благотворителна организация у нас..

публикувано на 05.12.23 в 15:42
Диян Стаматов

Диян Стаматов: Бюджетът за образование е намален от 4,3% от БВП на 4,1%

"Наистина, отворени са учебните програми, разгледани са но за голямо съжаление ще трябва да призная, че почти нищо от тях не е премахнато. Някакви дребни факти или дребни термини не променят по никакъв начин програмата. В основата на всяко такова..

публикувано на 05.12.23 в 10:36

Младите таланти от Брас бенда на Музикалното училище канят на благотворителен концерт

Един от най-популярните тромбонисти в България Велислав Стоянов покани от ефира на БНР на благотворителен концерт на младите таланти от Брас бенда на Националното музикално училище "Любомир Пипков". Той ще се състои тази вечер от 19 часа в концертната..

публикувано на 05.12.23 в 10:21
Васил Велев

Васил Велев: Отвързването на пенсията от осигурителния принос мотивира укриването на доходи

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев коментира в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" резултатите от последното измерване на индекса "Икономика на светло".  Изследване на АИКБ: За 12 г. на светло е..

публикувано на 05.12.23 в 09:46
Завръщането на зубъра в Източните Родопи е сред големите успехи на еколозите

Покана за софийската премиера на документалния филм "Кръговратът на живота в Родопите"

Тази вечер от 21.15 часа в кино "Люмиер" екипът на Фондация "По-диви Родопи" кани на софийската премиерата на документалния филм "Кръговратът на живота в Родопите". Представянето на филма ще се проведе по време на тазгодишните Дни на..

публикувано на 05.12.23 в 09:43
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Страхлив бюджет, който се опитва "да върже положението"

Не мога да споделя оптимизма на господин Смилов. Според мен шансовете ни за Шенген продължават да бъдат не повече от 50%. Има все пак една положителна стъпка - на Нидерландия, която постави това условие за допълнителна мисия на ЕК. Тя със..

публикувано на 05.12.23 в 09:12
Доц. Даниел Смилов

Даниел Смилов: Очаквам добра новина по отношение на Шенген преди Рождество

Ветото на президента за предоставяне на Украйна на въоръжение с отпаднала необходимост ще бъде отхвърлено. Въпросът е принципен. Президентът очевидно има някаква друга позиция по украинската война като цяло и неговата подкрепа за Украйна е..

публикувано на 05.12.23 в 08:15
Национално музикално училище

119 години от създаването на първото музикално училище у нас

На днешната дата преди 119 години е открито първото музикално училище у нас. Днес то носи името на композитора Любомир Пипков. Първоначално е частно, субсидирано от държавата и под прекия контрол на образователното министерство. Полагат се основите..

публикувано на 04.12.23 в 10:42
Доц. Алексей Пампоров

Доц. Алексей Пампоров: Има риск да се повтори Виденовата демографска криза

Опасяваме се, че има риск да се повтори Виденовата демографска криза, ако държавата продължава да се държи неадекватно към младите семейства.  За това алармира доц. Алексей Пампоров, социолог в БАН. Той е сред участниците в дискусионен форум на тема..

публикувано на 04.12.23 в 10:05
Теодор Славев

16 регулатора с изтекъл мандат, предстои избор на близо 80 души

" Пореден епизод, поредно нарушаване на принципите на правовата държава и произвол при осъществяването на властта ".  Това коментира пред БНР Теодор Славев, политолог и старши анализатор в Българския институт за правни инициативи.  Управителят и..

публикувано на 04.12.23 в 08:49