Едвин Сугарев

Едвин Сугарев: Има тясна връзка между задълбочаващата се политическа криза у нас и войната в Украйна

24/02 се нарича подкастът за войната в Украйна на  Едвин Сугарев, поет, публицист, дисидент, дипломат. В 12 епизода той ще представи гледната точка на съвременни български интелектуалци. "Мотивът е очевиден – войната е най-големият срив в..

публикувано на 07.02.23 в 11:09

Не стихва интересът нито към ипотечните, нито към потребителските кредити. Спестяванията също растат

Интересът към банковите кредити не е стихнал, независимо от икономическата обстановка , в която се намираме. Това заяви пред БНР финансовият консултант от портала "Моите пари" Иван Стойков. По думите му няма спад в интереса както при..

публикувано на 07.02.23 в 08:33

Илхан Карабулут: Трагедията е голяма. Турция има опит да се организира след земетресения

" Трагедията е голяма ", обобщава картината в Турция след земетресението сънародникът ни Илхан Карабулут, който живее в Истанбул. Карабулут познава отлично района на бедствието, където е един от първите екскурзоводи. " Районът е познат на..

публикувано на 07.02.23 в 07:44

Габриела Руменова: Медикаментите за отслабване крият риск за здравето

Излишните килограми са в тежест за много хора. Трудно е гладуването и влизането във фирма, особено когато възрастта напредне. И точно такива оферти ни заливат в интернет и социалните мрежи. Хапчета, чайчета, лепенки, с които сваляме по 10 килограма..

публикувано на 06.02.23 в 10:12

Плащаме за пластмасови кутии, което нарушава потребителските ни права

От началото на годината някои от големите търговски вериги задължават клиентите си да купуват всякаква храна от топлата витрина в пластмасови кутийки, всяка от които се таксува по 20 стотинки. Въведеният прийом се опира на Наредбата за намаляване на..

обновено на 06.02.23 в 09:48

Работещите в столичния градски транспорт в готовност за стачка в час пик

Синдикатите настояват за 30% увеличение на заплатите на работещите в столичния градски транспорт. "Ние искаме 30%. На 10% няма да се съгласим . Ръстът на инфлацията вече е достатъчно голям", подчерта пред БНР  Иван Кирилов, председател на Федерацията..

публикувано на 06.02.23 в 09:33
Михаела Джоргова

Финансовата помощ за самотни родители насърчава съжителството

Във вторник,  7 февруари започва традиционната Международна седмица на брака. Тя ще продължи до Празникът на влюбените, 14-ти февруари. Поканих Михаела Джоргова, психолог, координатор на екипа на Седмицата на брака в България. Добре дошла!..

публикувано на 06.02.23 в 09:13
Виктор Стоянов

Виктор Стоянов за РСМ: Нека да се види в Европа що за държава е официален кандидат за член

"Българите, които бяха върнати, бяха над 60, на главния пункт: Гюешево – Деве баир", допълни Стоянов. Според него РСМ е в нарушение на всички свои поети ангажименти за евроинтеграция , "която е в абсолютен застой". В момента се извършва скрининг..

публикувано на 06.02.23 в 07:48
Банско филм фест

От 6 до 9 февруари в София ще се проведе седмицата на италианското планинарско кино

Италианска кино седмица " Истории от планината " ще се състои от 6 до 9 февруари в Дома на киното, в София. Тя се организира от екипа на " Банско филм фест ". В предаването „Рано в неделя“ Натали Петрова разказа, че ще бъдат показани 11 италиански..

публикувано на 05.02.23 в 03:26
Васил Вълков-   директор „Летателна експлоатация“ в

Васил Вълков от "Хели Мед Сървисис": Пилотът на медицински хеликоптер винаги гони "златния час"

"За да стане човек пилот на хеликоптер , той преминава през обучение, включващо различни модули, или през така нареченото интегрирано обучение във висшите военни училища", разказа в интервю за "Хоризонт“ пилотът-инструктор Васил Вълков, който е..

публикувано на 04.02.23 в 14:40